SİYASET
Giriş Tarihi : 16-01-2023 18:00   Güncelleme : 16-01-2023 18:00

Zeynep GülYılmaz’dan Anayasa Değişikliği Açıklaması

AK Parti Mersin milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, “Türkiye'ye hiç bir şekilde yakışmayan bu zihniyetin, geride bırakılması gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

Zeynep GülYılmaz’dan Anayasa Değişikliği Açıklaması

Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, “başörtüsüne anayasal güvence ve ailenin korunması”na yönelik Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Türkiye'ye hiç bir şekilde yakışmayan ve Ortaçağ karanlığını andıran bu zihniyetin, yaşanan acıların tekrara mahal vermeyecek şekilde geride bırakılması gerekmektedir.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘başörtüsüne yasal güvence’ye dair kanun teklifi sunacaklarını açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Gelin çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım" sözleriyle sürecin başladığın söyledi. Anayasa değişikliği teklifinin 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde TBMM Anayasa Komisyonu'na gelecek olan bu değişiklik teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gidilmeyecek.

Referandum için ise en az 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Kızlarımızın, kadınlarımızın yeniden aynı sıkıntıları yaşamaması, eğitim ve diğer haklarından mahrum bırakılmamaları yani olası keyfi uygulamaların tekrar etmemesi için bu Anayasal güvencenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

‘SAMİMİLERSE HAYIR DEMEMELERİ GEREKİYOR”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, beklentilerinin referanduma gerek kalmadan bütün partilerin oyuyla kabul edilmesi olduğunu belirtti. Bu sorunun, Anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin gündeminden çıkartılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerinde samimiyse, grubunun da Anayasa değişikliği teklifimize hayır dememesi gerekiyor. Ancak bu konuda daha önce partimiz tarafından yapılan görüşme teklifini reddettiklerine göre bunun da tıpkı diğerleri gibi Kılıçdaroğlu'nun siyasi bir şovu olduğu anlaşılıyor.

Başka hiç bir konuda ortak karara varamayan muhalefet, bu konuda tam mutabakatı sağlamış görünüyor. Eğer bu teklif TBMM Genel Kurulunda 400’ün altında ve 360’ın üstünde bir oy alırsa Sayın Cumhurbaşkanımız referanduma gidileceğini ve bundan geri dönüş olmadığını açıklamıştı. Beklentimiz referanduma gerek kalmadan, bütün partilerin oyuyla kabul edilmesidir.

Çünkü Türkiye'ye hiç bir şekilde yakışmayan ve Ortaçağ karanlığını andıran bu zihniyetin, yaşanan acıların tekrara mahal vermeyecek şekilde geride bırakılması gerekmektedir.”

MERSİN KENT HABER

EditörEditör