MAGAZİN
Giriş Tarihi : 11-01-2016 19:49   Güncelleme : 11-01-2016 19:49

Rock Yıldızı David Bowie Yaşama Veda Etti

Alexandria Zahra Jones adlı 15 yaşında bir kız çocuğu bulunan Bowie'nin bir önceki evliliğinden de Duncan Jones adlı bir oğlu var. Yönetmenlik yapan 44 yaşındaki Jones, Twitter mesajında, "Çok üzgünüz ve ne yazık ki doğru. Bir süre burada olmayacağım" yazdı.

Rock Yıldızı David Bowie Yaşama Veda Etti

Rock müziğin efsane ismi David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti.


Oynadığı filmlerle de tanınan Bowie'nin resmi Twitter hesabından atılan tweet'te, yaklaşık 1.5 yıldır kanserle mücadele eden ünlü şarkıcının dün yaşamını yitirdiği duyuruldu. 

Son aylarda sağlık sorunları nedeniyle kamuoyunda fazla görünmeyen İngiliz şarkıcının hayatını kaybettiğini doğrulayan sözcüsü, "Ailesinin yanında, huzur içinde öldü" dedi.

Bowie'nin ölümüne yol açan kanserin türü hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

SON ALBÜMÜNÜ ÇIKARDIKTAN İKİ GÜN SONRA ÖLDÜ

Bowie'nin son albümü "Blackstar", doğumgünü olan 8 Ocak'ta piyasaya çıkmıştı.


1972 tarihli beşinci stüdyo albümü "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars" ile müzik dünyasında çığır açan Bowie, Space Oddity, Let's Dance, Heroes ve Under Pressure gibi onlarca hit'e imza attı.

David Bowie, 1992 yılında Somali asıllı ABD'li model Iman ile evlenmişti.

Alexandria Zahra Jones adlı 15 yaşında bir kız çocuğu bulunan Bowie'nin bir önceki evliliğinden de Duncan Jones adlı bir oğlu var. Yönetmenlik yapan 44 yaşındaki Jones, Twitter mesajında, "Çok üzgünüz ve ne yazık ki doğru. Bir süre burada olmayacağım" yazdı.

Ünlü yıldız, Nicolas Roeg'in 1976 yapımı "Dünyaya Düşen Adam" filminde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan gezegeni için yardım arayan bir uzaylıyı canlandırdı.

Bowie, Alman asıllı ünlü şarkıcı ve aktris Marlene Dietrich'in son filmi "Just a Gigolo" (1978) oynamış ve Martin Scorsese'nin 1988 yapımı "Günaha Son Çağrı" filminde Pontius Pilatus'a can vermişti.

Efsane müzisyen, 8 Ocak 1947'de David Jones adıyla Londra'da doğmuş, Monkees grubundan Davy Jones'un şöhret olması ardından 1966'da adını değiştirmişti. 

Bowie en son 2006'da ABD'nin New York kentindeki bir yardım konserinde sahne almıştı.

David Bowie son olarak aynı adlı şarkısından uyarlanan Lazarus müzikalini izlemek üzere gittiği New York Workshop Tiyatrosu'nda görülmüştü.

CAMERON: BÜYÜK KAYIP
İngiltere Başbakanı David Cameron, Twitter'daki mesajında, "Pop dehası David Bowie'yi dinleyerek, izleyerek büyüdüm... Büyük bir kayıp" dedi.

ALMANYA'DAN TEŞEKKÜR

Almanya Dışişleri Bakanlığı da 1970'li yılların sonunda Batı Berlin'de yaşayan Bowie'ye, "Belin Duvarı'nın yıkılmasında yardımcı olduğu için" teşekkür etti. Bakanlığı resmi Twitter hesabından atılan tweet'te, "Hoşçakal David Bowie. Sen artık #Kahramanların arasındasın" denilerek, "Heroes" (Kahramanlar) şarkısının linki paylaşıldı.


İngiltere'nin başkenti Londra'daki Brixton semtinde, Bowie'nin resminin bulunduğu duvarın altına, ünlü şarkıcının hayranları çiçek ve taziye notları bıraktı.

HÜRRİYET

EditörEditör