Barış Parkuru’nu Artık Dünya Tanıyor

Mersin ve KKTC arasındaki Barış Parkuru’nun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA)’ne yapılan başvuru kabul edildi. Böylece uluslararası bir kuruluş ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdı. Barış Parkuru’ndaki yüzme geçişi “2020 Yılın Performansı Adayı” olarak da gösterildi.

DÜNYA - 09-01-2021 15:13

Barış Parkuru’nu Artık Dünya Tanıyor
Advert

 

Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, KKTC’ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek ve uluslararası yüzücüleri bu parkura çekmek gibi önemli bir hedefleri olduğunu sık sık dile getiren Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Başardık, hedefimize ulaştık” dedi.

Organizasyonlar hakemler eşliğinde ve kurallar dâhilinde yapıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği düzenlediği organizasyonlarla büyük ses getirmişti. Barış Parkuru’nda; Mersin Yenişehir Belediyesi sponsorluğunda Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından; Mersin’den KKTC’ye ve KKTC’den “Mersin’e Barış'a Kulaç At” yüzme geçişleri ve yine Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen ve milli yüzücü Emre Seven’in gerçekleştirdiği Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesi yapılmıştı. Barış Parkuru’nda yapılan geçişler ve Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesi hakemler eşliğinde yapılmıştı. Channel Swimming Association(Manş Geçişi Organizasyonu) Başkanı ve dünyaca ünlü İngiliz yüzücü Michael Read de Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesi’ni gözlemci hakem olarak takip etmişti.

Oy verme işlemi devam ediyor

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin, World Open Water Association’a yaptığı başvuru kabul edildi. Tanımlanan Barış Parkuru’ndaki yüzme geçişi WOWSA tarafından 2020 Yılın Performansları oylamasına da dâhil edildi. Barış Parkuru Yüzme Geçişi,12 performans arasında 450 oy ile şuanda dördüncü sırada yer alıyor. Vatandaşlar, https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year/ linkini tıklayarak oy verme işlemine katılabilecek.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp  Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

21-03-2024 - DÜNYA

Dünya için bir Saatini Ver, Çağrısı!

Dünya için bir Saatini Ver, Çağrısı!

16-03-2024 - DÜNYA