Dünyanın En Büyük Limanları Hangi Kentte

“Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index Report” adlı raporun 2022 yılı için açıklanan versiyonuna göre, Çin’in başta gelen dış ticaret uğrak yeri ve sevkiyat merkezi olan Shanghai, ilk 20 uluslararası sevkiyat merkezi arasında üçüncü sıradaki yerini. koruyor.

DÜNYA - 18-07-2022 21:44

Dünyanın En Büyük Limanları Hangi Kentte
Advert

Xinhua-Baltic raporunun, üç esas boyutu ve 16 ikincil göstergeyi dikkate alarak dünyanın 43 kentinin belirli bir süre içindeki küresel performansını değerlendiriyor ve ISC20 denilen yılın ilk 20 kenti listesini oluşturuyor.

2022 yılının komple ISC20 listesini yani ilk 20 ticaret ve sevkiyat merkezini sıralayacak olursak şu içerik beliriyor: Singapur, Londra, Shanghai, Hamburg, New York/New Jersey, Atina/Pire, Ningbo Zhoushan, Tokyo, Houston, Guangzhou, Anvers/Bruges, Qingdao, Busan, Shenzhen, Kopenhag, Los Angeles ve Melbourne. Listede ilk 20 kentin altısının Avrupa, üçünün Amerika ve bir tanesinin de Okyanusya kıtasında yer aldığı dikkat çekiyor.

Söz konusu rapor, geçen yılki sıralamayla karşılaştırıldığında pek çarpıcı bir değişiklik göstermiyor; çünkü bu arada sıralamaya giren kentler, kaynaklara ve tahsis kapasitesine ilişkin olarak istikrarlı bir gelişmeye tanık oldu. Ancak uzmanların, ilgili limanların dijitalleşme ve karbondan arınma süreçlerine yönelik gözlemleri bu yıl ve bundan sonra küresel deniz nakliyatının fırsatları çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutuldu ve tutulacak.

Raporun Shanghai’de açıklanma töreni bağlamında çevrimiçi ve uluslararası katılımlı bir seminer de düzenlendi. Çin grubu COSCO Shipping üyesi Pire Limanı (Piraeus Port Authority S.A - PPA) yetkilisi Li Jin ve Pire Belediyesi Kalkınma Örgütü Genel Müdürü Ilias Salpeas, bu seminer vesilesiyle deniz nakliyatının küresel gelişme perspektifleri konusunda görüşlerini paylaştılar. 

Çin Ekonomik Enformasyon Dairesi ile Baltık Borsası’nın 2014 yılında birlikte başlattıkları ‘Xinhua-Baltic International Shipping Center Development Index’ tüm dünyada büyük sevkiyat merkezlerinin kıyaslamalı değerlendirilmesi hususunda önemli bir endeks konumuna gelmiş bulunuyor.

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Advert
DİĞER HABERLER
BAŞKAN YILMAZ, AVRUPA KONSEYİ’NDE ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

BAŞKAN YILMAZ, AVRUPA KONSEYİ’NDE ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

28-03-2024 - DÜNYA

Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp  Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

21-03-2024 - DÜNYA