GİŞKAD, DEPREMZEDELERE YARDIM GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili derinden etkileyen "deprem" gündemiyle toplandı.

GÜNDEM - 18-03-2023 15:29

GİŞKAD, DEPREMZEDELERE YARDIM GÜNDEMİYLE TOPLANDI
Advert

GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı başkanlığında  gerçekleştirilen "İstişare Toplantısı'na" GİŞKAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri  katıldı.
NU Cafe Bistro'da gerçekleştirilen istişare toplantısı gündemi 6  Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan deprem felaketi sonrasında GİŞKAD'ın depremzede vatandaşlara ilk günden itibaren yaraların sarılması, deprem bölgesindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarının tespit edilerek yapılan yardımların yanı sıra bölge insanlarına yönelik sosyo ekonomik desteklerin sürdürülmesi, sürdürülebilir kılınması için  kısa uzun vadede yapılacak çalışmalar ele alındı. 
Toplantı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlar yaşamını kaybeden şehitlerimiz Mehmetçiklerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.


GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile Mehmetçklerimizin kahramanlık destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin  108. yılını kutlayarak başladığı konuşmasında  Çanakkale Destanı'nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Silah Arkadaşlarına, Mehmetçiklerimizi saygıyla anarak şükranlarını dile getirdi.
Başkan Beydağı,  6 Şubat depremin ilk gününden bugüne kadar GİŞKAD olarak depremzedelerin yaralarını deprem bölgesinde ve Mersin'e getirilen depremzedeler yaralarının sarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
6 Şubat sabahından itibaren gerek GİŞKAD olarak, gerekse GİŞKAD üyelerinin bireysel olarak deprem bölgesinde yardım çalışmalarında gelinen nokta değerlendirildi. Bu dan sonraki dönemde tespit edilen eksikliklerin,  depremzede vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması, barınma, gıda giyinme, temizlik, hijyen gibi temel ihtiyaçlarının kalıcı olarak çözümlenmesi için GİŞKAD olarak, GİŞKAD'ın bağlı olduğu ÇUKUROVASİFED Federasyonu ile birlikte koordinasyonu sağlayarak deprem bölgesinde öncelikli ihtiyaçları tespit ettik. Güvenli alanlar oluşturarak, bu güvenli alanlardan yardımlarımızı depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık.


Bu kapsamda, Türkonfed Kasaba Projesi'ne destek amaçlı konteyner temin etme çalışmalarımız devam ediyor. Gişkad üyelerimizin desteği ile katkı sunmaktayız...
Beydağı, deprem yaralarının sarılmasının uzun zaman alacağına dikkat çekerek, neler yaptık, neler yapmalıyız, neler yapabiliriz bu uzun süreçte devamlılığın esas olduğuna vurgu yaparak "GİŞKAD olarak bugüne kadar taşın altına ellerimizi birlikte koyduk, bundan sonra da bu destek ve yardımlarımız gücümüz oranında birlikte sürdüreceğiz" çağrısında bulundu.
GİŞKAD Üyeleri  bu uzun süreli yaraların sarılmasında dün oluğu gibi bundan sonrada aynı şevkle, dayanışma bilinciyle sorumlu olarak neler yapmak istediklerini, görüş ve önerilerini dile getirdiler. 
Depremzede ailelerine verilmek üzere lk konteyner konut çin kollar sıvandı.
Deprem bölgesinde GİŞKAD Üyelerinin deprem bölgesindeki ve kentimize gelen insanların yüreğine dokunan özverili çalışmalrıyla gündeme geliyor. Bazı üyelerin deprem bölgesinde yardım ve kurtarma çalışmalarında bizzat katıldıkları günlerce yanlarında bulunduklarını, Mersin'den deprem bölgelerine gönül köprüsü kurarak birer bir depremzedelere  gerkisinimlerini karşıladıkları kamuoyu tarafından yakınen takip ediliyor.
Toplantıda 16 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekili Seçimlerinde  milletvekili aday adaylıklarını açıklayan GİŞKAD Üyesi Cavidan Demirağ, Gülcan Kış ve Nevin Zaimoğlu'a  başarı dileğinde bulunuldu.
Salih Pala
MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
AHMET BARAN 23 NİSAN 1923 KONSERİ'NE 1923 ÇOCUKTAN OLUŞAN KORO EŞLİK ETTİ

AHMET BARAN 23 NİSAN 1923 KONSERİ'NE 1923 ÇOCUKTAN OLUŞAN KORO EŞLİK ETTİ

24-04-2024 - GÜNDEM

NARENCİYE BALI HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

NARENCİYE BALI HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

19-04-2024 - GÜNDEM