INTERFRESH EURASİA ANTALYA FUARI TANITIM TOPLANTISI MERSİN'DE YAPILDI

Antalya'da 20- 22 Temmuz 2022'de yapılacak olan yaş meyve sebze sektörünün Türkiye'deki tek fuarı Interfresh Eurasia Fuarı’nın tanıtım basın toplantısı Mersin'de gerçekleştirildi.

DÜNYA - 02-08-2022 17:53

INTERFRESH EURASİA ANTALYA FUARI TANITIM TOPLANTISI MERSİN'DE YAPILDI
Advert

Divan Mersin Oteli'nde İnterfresh Eurasia Fuarı’nı düzenleyen ANTEXPO Fuarcılık Hizmetleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Murat Özer,Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz ile birlikte INTERFRESH EURASİA ANTALYA Fuarı ile ilgili basın açıklamasında bulundu

Basın toplantısında Ulusal Narenciye Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, TRT Çukurova Müdürü Sabahattin Kahraman, Ziraat Mühendisi Mehmet Ateş ve medya mensupları katıldı.

Toplantıda, yaş meyve sebze sektöründe 2022 yılı ilk yarısındaki ihracat performansı ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.  20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Interfresh Eurasia Fuarı hakkında  açıklamalarda bulunuldu.

Yaş meyve ve sebze  sektöründen (Avrupa ve Doğu Asya Ülkelerinden)  18 ülkeden 160 yakın firmanın katılacağının teyit edildiğini, bu sayının 60-70'e kadar da katılım göstereceği ifade edildi. Antalya'da 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek fuara  yaş meyve sebze ile ilgili ülkemizin ihracatçı firmalarının büyük ilgi ve destek verdiği açıklandı.

Fuar süresince eş zamanlı  Prof. Dr. Rahmi Türk koordinatörlüğünde  iklim değişikliği, karantina vekarbon ayak izi gibi konuların akademisyenler tarafından konferanslar düzenleneceği ifade edildi.

Sektör temsilcilerinin bir platforumda bir araya getirlilmesi amaçlanan fuarda  meyve ve sebzenin dört hali (yaş, kurutulmuş,dondurulmuş ve konserve), tohum, fidan, fidan üreticileri, ambalaj, lojistik, depolama, tarım makineleri ve ekipleri, tarım teknolojileri gelişmeler ele alınacağı bilgisinde bulunuldu.

Dünya'da üçüncüsü düzenlenecek olan  İnter fresh  Eurasia Fuarı'nın Antalya'da gerçekleştirlmesin çok önemli olduğuna dikkat çekilerek, ülke tarımı için, üreticiler için ihracatçı firmalar için önemine işaret edildi. Yaş meyve ve sebze üretiminde ve ihracaatında Mersin'in ülke ekonomisi içindeki yeri ve öneminin yanı sıra ihracaata katkısı ele alındı. Tarımın dünya için çok önemli bir sektör olduğunun yaşanan pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşında da bir kez daha öneminin kavrandığının altı çizilerek "Üretim olmadığı zaman tüketim olamaz"  yargısına dikkat çekildi. Mersin yaş meyve ve sebze temsilcileri olarak bu fuara destek verildiği ifade edilirken, bu fuarın Mersin'de de yapılması konusunda fikir birliğinde bulunuldu. Bu fuarın sadece Antalya'nın değil tüm Türkiyenin fuarı olduğuna dikkat çekilirken, üreticilerin, ihracaatçı firmaların ve sektörün paydaşlarının buluşmasıyla bu fuar Türk tarımına önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
YEŞİL AKLAMA 'teyit'

YEŞİL AKLAMA 'teyit'

17-04-2024 - DÜNYA

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

13-04-2024 - DÜNYA