UKRAYNA'da Barışçıl Çözüm Mümkün, Savaşa Hayır!

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği: Barışçıl Çözüm Mümkün, Savaşa Hayır!

DÜNYA - 01-03-2022 11:36

UKRAYNA'da Barışçıl Çözüm Mümkün, Savaşa Hayır!
Advert

Aylardır artan gerilim bağlamında savaş ve yıkıma maruz bırakılan Ukrayna halkıyla dayanışmamızı dile getiriyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırısı uluslararası hukuka ve normlara aykırı olmakla birlikte tüm dünya için tehlike teşkil etmektedir. Bu savaş, kontrolsüz otoriterliğin yarattığı yıkıma ayna tutmaktadır. Rusya'nın işgali ve kitlesel yıkıma yol açan şiddetinin asla haklı gösterilemeyeceğini savunuyor, uluslararası toplum ve Türkiye'yi, barışçıl çözüm yollarını sağlaması için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Rusya da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında, kadınların geniş katılımıyla barışı destekleyen protestolar, savaşı körükleyen militarist ve eril gerçekliğe meydan okuyor. Kadın, Barış ve Güvenlik gündemini çalışan bir dernek olarak, savaşın cinsiyetçi sonuçlarının yükünü kadınların yaşadığını biliyoruz. Çatışmanın kadınlar, kız çocukları ve LGBTİ+ topluluğunun güvenliğine yönelik mevcut tehditleri arttıracağının farkındayız.

Bu nedenle şiddetin derhal sona erdirilmesini, Rus güçlerinin geri çekilmesi için Rusya'ya uluslararası kamuoyunun baskı uygulamasını ve barışçıl bir bölgesel düzenin oluşturulmasını kolaylaştırmak için bir diyalog sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz. Ukrayna'da devam eden savaş suçlarını ve yıkımı en güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası toplumdaki aktörleri Rusya'yı işgalini sona erdirmeye ve müteakip ateşkes ve istikrarlı barışı sağlamak için gerekli adımları atmaya teşvik etmeye davet çağırıyoruz.

Son olarak, yakın çevredeki komşu ülkeleri ve uluslararası yardım kuruluşlarını da çatışmadan kaçan mültecilere destek olmaya ve insani yardım kanallarını açık tutmaya davet ediyoruz.

Advert
DİĞER HABERLER
YEŞİL AKLAMA 'teyit'

YEŞİL AKLAMA 'teyit'

17-04-2024 - DÜNYA

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

13-04-2024 - DÜNYA