Vali Toros Başkanlığında, Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mersin Valisi Atilla Toros Başkanlığında Yılın İlk İlKoordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL - 13-01-2026 10:40

Vali Toros Başkanlığında, Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Advert

 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında  Vali Atilla Toros yaptığı konuşmada, ‘‘2025 yılında kamu kurum ve kuruluşlarımızın yürüttüğü 246 milyar 439 milyon 395 bin TL bedelli, toplam 541 proje bulunmaktadır.

 

Projelerin 144’ü tarım sektöründe, 98’i eğitim sektöründe, 59’u ulaştırma-haberleşme sektöründe, 33’ü turizm sektöründe, 24’ü enerji sektöründe, 20’si sağlık sektöründe, 6’sı imalat sektöründe, 157’si diğer kamu hizmetleri sektöründedir. 

 

Tamamlanan ve devam eden 398 proje için 2025 yılı harcaması toplam 36 milyar 798 milyon 733 bin TL’dir." dedi.

 

Mersin'imize değer katacak projelerin yatırımların uygulama safhalarını yakından takip ederek projelerin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edileceğini vurgulayan Vali Atilla Toros; “Bu yatırımların ilimizde hayata geçirilmesi konusunda sağlamış oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Bakanlarımıza, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına Mersin ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Advert
DİĞER HABERLER
JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU

JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU

10-02-2026 - GÜNCEL

Kıratlı: Devletimiz, Yaraları Hızlı Bir Şekilde Sardı

Kıratlı: Devletimiz, Yaraları Hızlı Bir Şekilde Sardı

10-02-2026 - GÜNCEL