Ya Mükemmellik ya Hiç

Ölüme adım adım giderken bile umudunu yitirmeyen Raza.,Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, ölüm hariç.

DÜNYA - 19-04-2020 13:57

Ya Mükemmellik ya Hiç
Advert

Ya Mükemmellik ya Hiç

Ölüme adım adım giderken bile  umudunu yitirmeyen Raza.,Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, ölüm hariç.

İnandıkları şey için mi öldüler.Devrim için mi?

 Latin Amerika tutkulu,ateşli,isyankar.Aşk için yaşar. O, ateş sönerse ?

Zabata’ların dünyası,Uyundırmazsan  uyanır mı  Meksika.

Devrim için mi, inandıkları için öldüler. Silahlar susup da  ölüler gömüldüğü zaman politikacılar ortaya çıktı. İdare politikacılara geçtiği zaman  pek bir şey ortaya çıkacak,kayıp bir dava.

-Ya mükemmellik diyorsun ya hiç !

Fazla romantik. Devrim dediğin büyük bir aşk macerası gibdir; başlangıçta o, bir tanrıçadır. O, bir kalp, bütün büyük  aşk maceralarının korkunç bir düşmanı vardır. Zaman. Zamanı olduğu gibi görürsün, devrim aslında ne ise odur. O, asla saf, aziz olmadı, kusursuz olmadı.Biz de kaçıp gittik.Başka bir aşk bulduk.Başka bir amaç.

Hızlı, berbat maceralara daldık.Arzulu ama aşksız,tutkulu ama aşksız. Aşk olmadan,  bir amaç olmadan bizler hiç kayboluyoruz,. çünkü  inanıyoruz, terk ediyoruz.Hayal kırıklığına uğruyoruz.Geri dönüyoruz  çünkü kayboluyoruz, ölüyoruz.Bağlanmışız bir kere.

Kızgın Meksika çölünde dağlandı binlercesinin yürekleri.Aşk gibi sevmiştiler Devrimi. Dünyanın bir yerinde de çoban ateşleri yakılmıştı. Sertti rüzgar, yürekler kor ateşte dağlandı. Dünyanın bir yerinde binlerce kişinin yüreğinde o, ateş hiç sönmedi. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez.

Ya mükemmellik ya hiç.

Nazım sormuştu Paris'te  usta ressam Dino’ya

“Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin ?                                                                                                    Ama işin kolayına kaçmadan”

“Dövüşerek öldüler,                                                                                                                                            Güneşe gömüldüler…..”

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp  Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

Ayşe Türkoğlu, Cook Strait'i Yüzüp Geçerek Yeni Bir Rekor Kırdı

21-03-2024 - DÜNYA

Dünya için bir Saatini Ver, Çağrısı!

Dünya için bir Saatini Ver, Çağrısı!

16-03-2024 - DÜNYA