Vakfın hizmet binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Diyarbakır’ın yetiştirdiği önemli bilim insanları, sanatçılar ve siyasetçiler arasında Ahmed Arif’in özel bir yere sahip olduğunu belirterek şairin yaşamından kesitler sundu.
Vakfın yaklaşık 25 yıldır Mersin’de yaşayan Diyarbakırlılara hizmet verdiğini ifade eden Gündüz, üniversite öğrencilerine burs desteği sağladıklarını, ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını ve çeşitli eğitim, kültür ile sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini söyledi.
Etkinlikte konuşan Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazar Baha Sadık Akıner ise Ahmed Arif’in yaşam öyküsünü ayrıntılarıyla anlattı. Akıner, şairin edebiyat dünyasındaki yerini değerlendirirken eserlerinden örnekler de okuyarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Program kapsamında geçmiş dönem Baro Başkanlarından Bilgin Yeşilboğaz Ahmed Arif’in şiirlerinden birini seslendirirken, sunucu Veysi Dede de Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı’dan bir şiir okudu.
Sanatçı Cengiz Gündüz, piyanist Mehmet Doğdu eşliğinde seslendirdiği Diyarbakır türküleriyle etkinliğe renk kattı. Saz sanatçısı Ahmet Özer ve eşi de seslendirdikleri türkülerle programa katkı sundu.
“Suskun Hayatlar” kitabının yazarı ve eğitmen Serdar Yüce ise konuşmasında kitabının yazım sürecini anlatarak eseri hakkında bilgi verdi.
Ahmed Arif’i anma programı, katılımcılara çiğ köfte ikram edilmesiyle sona erdi.
Etkinliğin sonunda konuşan DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, vakfın haftanın altı günü hemşehrilerinin hizmetinde olduğunu belirterek, benzer kültürel ve sosyal etkinlikleri artırarak sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.