Koyuncu, Kazım’a Şarkılar Söylüyoruz Konseriyle Anıldı

Genç yaşta hayatını kaybeden unutulmaz müzisyen Kazım Koyuncu, aramızdan ayrılışının 21. yılında “Kazım’a Şarkılar Söylüyoruz” konseriyle anıldı!

KÜLTÜR - SANAT - 20-06-2026 16:43

Sevilen sanatçılar ve Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce İstanbullu, sanatçının hafızalara kazınan eserlerini hep bir ağızdan seslendirdiler. Duygu yüklü konserde Koyuncu’nun bestelerinin yanı sıra kendi anlatımlarından, özel arşiv görüntülerinden ve hayatından unutulmaz kesitler de seyirciyle buluştu.

 

Karadeniz müziğinin “Şair Ceketli Çocuk” lakaplı sanatçısı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen “Kazım’a Şarkılar Söylüyoruz”konseri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) prodüksiyonuyla 19 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Koyuncu’nun sanatının, mücadele ruhunun ve insan sevgisinin yad edildiği konserde müzik ve anılar iç içe geçerken sanatçının sesi, düşünceleri ve eserleri binlerce kişiyle birlikte yankılandı.

 

Sunuculuğunu Berkay Ateş ve Seda Türkmen’in, orkestra şefliğini Murat Çorak’ın üstlendiği gecede Aydoğan Topal, Cahit Berkay, Emrah Karaca, Erdal Bayrakoğlu, Erdal Güney, Erdoğan Emir, Hopa Kent Orkestrası, İlknur Yakupoğlu, Niyazi Koyuncu, Peradi Ensemble, Selçuk Balcı, Şevval Sam ve Yasemin Göksu sahne aldı.

Günün Diğer Haberleri