6 Ağustos Kara Bir Gündür

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) 6-9 Ağustos 1945'te Hiroşima ve Nagazaki'ye Atom bombaları atılmasının yıl dönümünde , 500 bin kişinin ölümüne 1 milyona yakın insanında yaralanmasına neden olmuştur, açıklamasında bulundu.

DÜNYA - 05-08-2019 20:05

6 Ağustos Kara Bir Gündür
Advert

MERÇED adına yazılı açıklamada bulunan Sabahat Aslan," 6 Ağustos, tarihte yaşanan çok acımasız kara bir gündür.

Dünyada uygulanan kapitalist sistemin rant ve savaş politikaları sonucunda 6-9 Ağustos 1945 tarihlerinde ABD, japonyanın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Atom bombaları atmıştır.

Emperyalizmin bir insanlık ayıbı olan Hiroşima ve Nagazakiye atılan Atom bombaları, 500 bin kişinin ölümüne 1 milyona yakın insanında yaralanmasına neden olmuştur. Bu insanlık ayıbının izleri günümüzde halen devam etmektedir. Ölen insanları saygıyla anıyor, bu bombaları masum insanların üzerine atan Amerika Birleşik Devletlerini lanetliyoruz.

Atom bombalarının ve nükleer silahların hammaddeleri nükleer santrallerde üretilmektedir. Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine, sakat yaşamasına,ekolojik dengenin bozulmasına ve hesaplanamayan milyarlarca para değerinin heba olmasına neden olmuştur.

Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşima da gördük. Dünyada birçok ülke, Nükleer santrallerin kurulum, üretim, işletim ve güvenlik maliyetlerinin çok yüksek olması ve atık sorununun çözülemeyişi, özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaratmış olduğu felaketler nedeniyle artık Nükleer Santrallerden vazgeçmektedir.

Tarihte yaşanan nükleer felaketlerden ders almadan Ülkemizde yapımı planlanan nükleer santrallerin kurulmasına dönük tüm argümanlar bilimdışı ve hukuksuzdur. Halkın ve bilim insanlarının itirazları görmezden gelinerek yapımına başlanan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında meydana gelen çatlaklar, ilerde meydana gelecek felaketlerin işaretidir. Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatında meydana gelen olumsuzluklar kamuoyundan gizlenmektedir.

Akkuyu Nükleer Santrali projesiyle ilgili olumsuzluklara karşı hukukta gereğini yapmamaktadır.

Nükleer santraller yaşamı bitirir. Kamu kaynaklarına zarar verir. Yaşadığımız topraklarımızı, işimizi, aşımızı sağlığımızı ve geleceğimizi korumak için,

Ülkemizde Nükleer santrallerin kurulmasını, Üklemizin nükleer çöplük olmasını Ülkemizde nükleer silahların üretilmesini istemiyoruz.

Kamuoyunu başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere tüm nükleer santrallere karşı mücadele etmeye ve Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz." ifadesinde bulundu.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
YEŞİL AKLAMA 'teyit'

YEŞİL AKLAMA 'teyit'

17-04-2024 - DÜNYA

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

13-04-2024 - DÜNYA