BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Toroslar Belediyesi, öğrencileri çeşitli atölye çalışmalarıyla bir araya getirirken, velilere yönelik madde bağımlılığı farkındalık semineri düzenleyerek eğitime ve toplumsal bilinçlenmeye katkı sunuyor.

YAŞAM - 11-12-2025 10:38

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
Advert

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi kapsamında, ilçedeki okullarda velilere ve öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışmaları eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

 

Okullarda düzenlenen seminerlere veliler yoğun ilgi gösterirken, öğrenciler ise okul bahçelerinde kurulan eğlenceli ve öğretici atölyelerde keyifli anlar yaşıyor. Çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerde; bilgilendirici oyunlar, el becerilerini geliştiren uygulamalar ve ebru sanatı gibi sanatsal faaliyetler yer alıyor.

 

Ailelere Hayati Bilgilendirmeler Yapılıyor

 

Velilere yönelik düzenlenen seminerlerde ise; çocukları ve gençleri madde bağımlılığından korumaya yönelik evde alınması gereken önlemler, erken uyarı işaretleri, aile içi iletişimin önemi ve çözüm önerileri detaylı şekilde anlatılıyor. Ayrıca katılımcılara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapılırken, son dönemlerde artan dijital dolandırıcılık konusunda da farkındalık eğitimi veriliyor.

 

“Anneler, Bağımlılıkla Mücadelede En Güçlü Kalkan”

 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelleri tarafından verilen eğitimlerde, özellikle annelerin çocukların yaşamındaki belirleyici rolüne dikkat çekiliyor. Eğitimlerde, güçlü aile bağlarının ve sağlıklı iletişimin, madde bağımlılığıyla mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiği vurgulanıyor.

 

Toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen eğitimlerin ilçedeki tüm okullarda yaygınlaştırılarak devam edeceği bildirildi

Advert
DİĞER HABERLER
Emeklilerden Mersin’de Sert Tepki: Sefalete Teslim Olmayacağız

Emeklilerden Mersin’de Sert Tepki: Sefalete Teslim Olmayacağız

23-01-2026 - YAŞAM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DEN KONARGÖÇERLER'E  3 YILDA 1.160 GÜNEŞ PANELİ DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DEN KONARGÖÇERLER'E 3 YILDA 1.160 GÜNEŞ PANELİ DESTEĞİ

23-01-2026 - YAŞAM