BAKAN ELVAN, MERSİN'E YAPILAN YATIRIMLARI TRT'DE ANLATTI

Kalkınma Bakanı ve Mersin milletvekili Lütfi Elvan TRT Haber ve yerel televizyon kanallarında eş zamanla yayınlanan Anadolu Soruyor programına konuk oldu. Bakan Elvan programda, yurt genelinde atılan kalkınma adımlarına ilişkin önemli detaylar verdi. Ancak asıl gündem; Mersin ve Mersin’e yapılan yatırımlardı.

RÖPORTAJ - 15-02-2018 22:13

BAKAN ELVAN,  MERSİN'E YAPILAN YATIRIMLARI TRT'DE ANLATTI
Advert

Elvan: O bölgede bir otel yapılması söz konusu değil.


Kalkınma Bakanı Elvan, Mezitli’de sahil bölgesine yapılacağı iddia edilen otel ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. “O bölgede bir otel yapılması söz konusu değil” diyen Elvan, tartışmanın nasıl başladığına ilişkin detayları da paylaştı ve “Merkez Mezitli ilçemizdeki bu bahsedilen konu TOKİ’ye ait bir arazi, buraya bir otel yapılmak istendiği ifade edilmiş. Bir vatandaş veya bir firma buraya yönelik olarak bir turizm teşvik belgesi almış. Fakat bir beyan üzerine almış, yani arazi ne kendisine ait, ne de Hazineye ait bir arazi, tapusu TOKİ’ye ait olan bir arazi. TOKİ’nin de böyle bir planı yok, böyle bir programı yok, tamamıyla gerçekleşmeyecek, tartışmaya bile değmeyecek bir konu.” dedi.

 

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde durmak yok, yola devam


Mersin denilince akla gelen önemli projelerden biri olan Akdeniz Sahil Yolu’ndaki son durum ile ilgili de bilgi veren kalkınma bakanı Lütfi Elvan, Mersin’i Antalya’ya bağlayan ve yaklaşık 10 saat olan yolun projenin tamamlanması ile 4 saat gibi kısa bir süreye düşeceğinin bir kez daha altını çizdi. Son iki yılda projenin büyük ivme kazandığının da altını çizen Bakan Elvan, “Son 2 yılda, bakın 1 Kasım seçimlerinden sonra tam 10 tane tünel açtık ve şu anda Anamur ilçemize Mersin Merkezden aşağı yukarı 2,5 saatte ulaşabiliyorsunuz ki 5 saatte zor ulaşılan bir yerdi Anamur.” dedi.


Bakan Elvan bu yıl yapımı tamamlanan 10 tünele ek olarak çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. “Hedef, projeyi bir an evvel tamamlamak” açıklaması yaptı.

 

Çeşmeli – Taşucu Otoyolu İhalesi için geri sayım başladı


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in bir başka ulaşım sorununu da kalıcı olarak çözmeyi hedefleyen Çeşmeli – Taşucu Otoyolu’na ilişkin de bilgi veren Elvan, “ÇED’ini aldık, Yüksek Planlama Kurulu kararını çıkardık. Şu anda Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu, Bakanlar Kurulunda da tüm bakanlarımızın imzası tamamlandı, Başbakanımız da bugün yarın imzalayacak ve yapım ihalesine çıkacağız. Dolayısıyla bu yıl Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun yapımına inşallah başlayacağız.” dedi.

 

Bakan Elvan: Çukurova Havalimanı Mersin turizmine büyük katkı sağlayacak


Mersin’in tam bir yeryüzü cenneti olduğunu altını çizen Bakan Lütfi Elvan, Mersin’in turizm açısından istenilen noktaya ulaşmasına Çukurova Havalimanı Projesi’nin büyük katkı sağlayacağını söyledi. 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanı için altyapı çalışmalarının bu yılın ilk yarısı sonu itibariyle tamamlanmış olacağını belirten Elvan, üstyapı ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Mersin’de işsizliğe kalıcı çözümler getirecek projeler yolda


Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin’in önemli sorunlarından biri olan yüksek işsizlik oranının düşürülmesine yönelik atılan ve atılacak adımlar ile ilgili de detayları paylaştı. Mersin’in büyük bir limana ve serbest bölgeye sahip olmasına rağmen işsizlik sorunu olmasının temel nedeninin yatırım için uygun arazi olmayışına bağlı olduğunu belirten Elvan, çözüm için 6 yeni organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarının başladığını söyledi. Elvan, “Şu an itibariyle belki 150-200 yatırımcıya imkân sağlayacak bir alanı açtık, yeni organize sanayi bölgelerimizin inşa edilmesiyle birlikte inşallah 50 bin kişilik istihdam hedefimiz var. Zaten 50 bin kişiye ilave istihdam sağladığımız anda da Mersin’in işsizlikle ilgili problemini tamamıyla çözmüş oluyoruz.” dedi.

Bakan Lütfi Elvan, serbest bölgenin de genişletilmesi ile 2 bin ilave istihdam sağlanacağının altını çizidi.

 

Mut’un doğalgaz sorunu çözülecek


Bakan Elvan programda Mut’a doğalgaz verilmesi ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirterek, “İlgili firmayla görüştüm; inşallah LNG yöntemiyle biz Mut’un doğalgaz sorununu çözeceğiz.” Dedi.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

30-01-2024 - RÖPORTAJ

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

04-10-2023 - RÖPORTAJ