BAŞKAN AV. ULAŞ YILMAZ, ÇALIŞMA HAKKI KUTSALDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, dayanışma, birlik ve mücadelenin simgesi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.

GÜNCEL - 30-04-2024 11:22

BAŞKAN AV. ULAŞ YILMAZ, ÇALIŞMA HAKKI KUTSALDIR
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, çalışma hakkının kutsal olduğuna vurgu yaparak, “Devlet, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesinden ve bu hakkın korunmasından birinci derecede sorumludur. Emeğin değer gördüğü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.


Emekçilerin açlığa, sömürüye ve güvencesizliğe karşı mücadele ve dayanışmayı yükselttiğini ifade eden Yılmaz, “Emekçiler alın terinin karşılığını alamadığı Türkiye’de bir işçi bayramını daha baskı ve yasaklarla karşılıyoruz. İşçiler iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Çocuklar ucuz iş gücü olarak görülüyor. Kadın emeği görünmüyor. Asgari ücretli, emekli açlık sınırının altında yaşamaya muhtaç bırakılıyor. Kötü ekonomi politikalarının sorumlusu iktidar, sorunları çözmek yerine yasaklarla emeğin bayramının kutlanmasını engellemeye çalışıyor” dedi.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR
Emekçinin, emeklinin, gençlerin, kadınların kötü gidişata karşı 31 Mart’ta “dur” dediğine işaret eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Çalışma hakkı kutsaldır, emek en yüce değerdir. Devlet, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesinden ve bu hakkın korunmasından birinci derecede sorumludur. Emeğin değer gördüğü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.
Emek mücadelesinde ve iş cinayetlerinde yaşamını yitiren emekçileri anıyor, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı eşit, sömürünün olmadığı, özgür bir Türkiye’de kutlayacağı günler temenni ediyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun!”

Advert
DİĞER HABERLER
ULAŞ YILMAZ, 19 MAYIS UMUT OLDU

ULAŞ YILMAZ, 19 MAYIS UMUT OLDU

17-05-2024 - GÜNCEL

TEMAD Mersin, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

TEMAD Mersin, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

17-05-2024 - GÜNCEL