BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu.

GÜNCEL - 24-04-2024 14:20

BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI
Advert

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bu özel günde çocuklarla bir araya gelerek onların bayram sevincini paylaştı.

 

İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yıldız’a, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

 

 “23 NİSAN ÜLKEMİZ TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaptı.

 

Başkan Yıldız; “23 Nisan, ülkemiz tarihi açısından simgesel bir gün. Burada bir belediye başkanı olarak konuşuyarsam, hep beraber bir araya gelebiliyorsak 23 Nisan 1920’de ülkenin monarşiden demokrasiye geçmiş olması sayesindedir. Bugünün anlam ve önemini her zamankinden daha fazla hissetmeliyiz. 23 Nisan tarihinin bir de çocuklara armağan edilmiş olması da çok fazla önemli. Dünyada başka bir Çocuk Bayramının olmaması başka bir şey, dünyada bir ülkenin monarşiden demokrasiye geçtiği günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi bambaşka bir şeydir. Bu anlamı da içselleştirmeliyiz” dedi.

 

“ÖZELLİKLE EĞİTİM HAYATINDAN KOPARILMIŞ ÇOCUKLARIMIZI, GÖRMEZDEN GELMELEYİM”

 

Başkan Yıldız konuşmasında, özellikle eğitim hayatından koparılarak çocuk işçiliğine zorlanan çocukların görmezden gelinmemesi ve yerel yöneticiler olarak bu konuya bir an önce  el uzatılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Başkan Yıldız; “Çocuklar, ülkemizde en fazla ihmal ettiğimiz kesimlerden birisi. Çocuklarımızın, haklarından mahrum kalması, onların küçük yaşta eğitim alması gerekirken yaşamın başka alanlarında yer almaları hakikatten hepimizin düşünmesi gereken bir durum. Özellikle belediye başkanlarının bu anlamda yeni bir görev üstlenmesi lazım. Çocuk yaşta iş hayatına sürüklenmiş olmalarını bizlerin görmezden gelmemesi gerekir. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

 

Başkan Yıldız daha sonra Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte miniklerin gösterilerini takip etti, mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oldu.

 

Günün sonunda Mersin Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahmet Baran şefliğinde düzenlenen 1923 öğrencinin yer aldığı 23 Nisan konserine de katılan Başkan Yıldız, çocuklarla bayram coşkusunu birlikte yaşadı.

Advert
DİĞER HABERLER
VALİ PEHLİVAN, ORMAN BENİM KAMPANYASINA KATILDI

VALİ PEHLİVAN, ORMAN BENİM KAMPANYASINA KATILDI

04-05-2024 - GÜNCEL

Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anılıyor.

Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anılıyor.

03-05-2024 - GÜNCEL