CHP Mezitli İlçe Başkanlığına Ulaş Yılmaz Seçildi

CHP Meztli İlçe Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olarak gerçekleşen seçimde Ulaş Yılmaz ilçe başkanlığına seçildi.

SİYASET - 06-09-2023 22:27

CHP Mezitli İlçe Başkanlığına Ulaş Yılmaz Seçildi
Advert

Yılmaz, “Kavgayı değil umudu örgütlemeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli Başkanlığı 6. Olağan kongresi yapıldı. Merkez Mahallesi Eva Palace adlı salonda gerçekleşen kongre; divan kurulunun seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasının ardından partililer ve davetlilerin konuşmasıyla devam etti. Divan kurulu tarafından tek aday olarak seçime giren Ulaş Yılmaz’ın listesini okuduktan sonra delegeler tarafından oy verme işlemi gerçekleşti.CHP

Seçimler öncesi duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yapan Ulaş Yılmaz, “Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, ülkemizi kuran, her türlü zorluklara rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam, çocukluk yıllarıma dayanır. Tabii ki CHP ile tanışmamın en büyük sebebi ve vesilesi; Gülnar Köseçobanlı da üç dönem belediye başkanlığı yapmış rahmetli babam Mehmet Yılmaz'dır. En büyük tutkusu partisi olan, biz çocuklarının yüreğine CHP sevgisinin tohumunu eken babamın anısına saygıyla konuşmamı sürdürmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak doğdum ve ömrümün her döneminde partim için çalıştım, çaba sarf ettim. Bu yolda yolumu açan babamı rahmetle anıyorum. Biliyorum neşemiz yok, keyfimiz yok değerli dostlar. Son seçimleri de kaybettik. Uzunca bir yıldır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 22  yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi koruyamayan, kadın cinayetlerini önleyemeyen, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel  seçimlerde bir kez daha yenilgiye uğratacağız.

 

İşte tam da bu noktada bizler Mezitli'de, ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek,  kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin kılmak için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile, ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz Gençliğe Hitabesi ve Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz.

 

Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda hep gençliğe görev gösteren o büyük eseri ‘Nutku’ dahi gençliğe hitabe ile bitiren ‘bütün umudum gençliktedir’ diyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Tabii ki bu zamana kadar bize yol göstermiş, örnek olmuş siyasi önderlerimizin fikirlerinden faydalandık ve faydalanmayı sürdüreceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda, bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, ülkemizi kuran, her türlü zorluklara rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam, çocukluk yıllarıma dayanır. Tabii ki CHP ile tanışmamın en büyük sebebi ve vesilesi; Gülnar Köseçobanlı da üç dönem belediye başkanlığı yapmış rahmetli babam Mehmet Yılmaz'dır.

 

En büyük tutkusu partisi olan, biz çocuklarının yüreğine CHP sevgisinin tohumunu eken babamın anısına saygıyla konuşmamı sürdürmek istiyorum. 

 

Değerli dostlar Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak doğdum ve ömrümün her döneminde partim için çalıştım, çaba sarf ettim. Bu yolda yolumu açan babamı rahmetle anıyorum.

 

Biliyorum neşemiz yok, keyfimiz yok değerli dostlar. Son seçimleri de kaybettik. Uzunca bir yıldır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 22  yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi koruyamayan, kadın cinayetlerini önleyemeyen, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel  seçimlerde bir kez daha yenilgiye uğratacağız.

 

İşte tam da bu noktada bizler Mezitli'de, ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek,  kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin kılmak için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile, ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz Gençliğe Hitabesi ve Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz.

 

Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda hep gençliğe görev gösteren o büyük eseri ‘Nutku’ dahi gençliğe hitabe ile bitiren ‘bütün umudum gençliktedir’ diyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Tabii ki bu zamana kadar bize yol göstermiş, örnek olmuş siyasi önderlerimizin fikirlerinden faydalandık ve faydalanmayı sürdüreceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda, bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

 

 

CHP Mezitli İlçe Başkanlığına neden aday olduğunu maddeler halinde sıralayan Yılmaz, “Biz böylesine önemli bir göreve neden adayız? Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Partimizi önce Mezitli'de sonra Türkiye’de iktidar yapmak için adayız. Parti içi çok sesliliği parti dışı tek sesliliğe dönüştürmek, söylem birliği sağlamak için adayız. Geleceğin umudu Sivil Toplum Örgütleri, Demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri ile kurumsal ilişki kurmak için adayız. Değerli üyeler ve sevgili dostlar; saymış olduğum ve daha da sayabileceğim bu maddeler, örgütlü yapılarda ‘Ben değil bize’ inandığım için bu ilkelerimiz birlikte yola çıktığım arkadaşlarımın anayasasıdır, olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Günümüz deyimle kırmızıçizgimizdir! Konuşmamın başından itibaren dile getirdiğim bu parti içi yeniliği gerçekleştirebilmek için, kadınlarımız ve gençlerimizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için, bu bayrağı yılmadan, inatla, onurlu bir şekilde bu zamana kadar taşıyan ve taşımakta olan, partimizin değerli ve saygıdeğer büyüklerine, çok önemli ve bir o kadarda tarihi bir görev düşmektedir.  Bizler inanıyoruz ki, Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu ve şerefli tarihinde katkısı olan değerli büyüklerimiz, bu tarihi ve bir o kadar da önemli görevden bir adım dahi geri durmayacaklardır. Gençlerimize ve kadınlarımıza çıkmış oldukları bu yolda, birer abi, birer ablalık rolü üstlenecek büyüklerimizin deneyimleriyle zenginleşmek istiyoruz. Bu yolda bizlere gereken tüm desteği, gereken tüm katkıyı sağlayacaklarından şüphemiz yoktur. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin yeniden umudu olacaktır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.  Sevgili partililer; sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bugün bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak zorundayız. Daha da önemlisi de; birbirimizi sevmek zorundayız, bu sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi öteki olarak görmemeliyiz. Bu kongre, yedi düvele diz çöktüren, devrimlerle ülkeyi ayağa kaldıran, bağımsız ve laik Türkiye'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün kongresidir. Mücadelemiz koltuk mücadelesi değil, akıl cebimizde projelerimizle, yoldaşlarımızla geliyoruz. Bu bağlamda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne faydası olacağını düşündüğünüz tüm proje ve önerilerinize de açık olduğumuzu canı gönülden belirtmek isterim.

Kavgayı değil umudu örgütlemeliyiz!

 

Değerli yoldaşlar; bu iktidar geldiği gibi gidecek, Mersin'de yerel seçimlerde tek bir belediye başkanlığı aldırmayacağız!

 

Bu iktidarı göndereceğiz; çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanıyorum, sizlere güveniyorum. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Yarınlarda iktidar olacağız, daha da önemlisi 2024 yerel seçimlerde Mersin' de ve tüm Türkiye'de iktidar olacağımızı görüyorum. Sizlere inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, kongremizin, öncelikle Türkiyemize, daha sonra da Mezitlimize yakışır bir kongre olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu

Advert
DİĞER HABERLER
BAŞKAN IŞIKBAY, SONUÇLARI İYİ TAHLİL EDECEĞİZ

BAŞKAN IŞIKBAY, SONUÇLARI İYİ TAHLİL EDECEĞİZ

02-04-2024 - SİYASET

Mehmet Emin Ekmen, Gelin İktidara da Muhalefete de Sarı Kartı Gösterelim

Mehmet Emin Ekmen, Gelin İktidara da Muhalefete de Sarı Kartı Gösterelim

30-03-2024 - SİYASET