Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'ndaki Üç Fidan Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

GÜNCEL - 05-05-2024 12:53

Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anıldı
Advert

Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda düzenlenen anma törenine siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileti, STK temsilcileti, dernekler ve yurttaşlar katıldı. 

Anma etkinliğine Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan, Hoşyar Sarıyıldız, Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Mersin Alevi Derneği Başkanı Hasan Kılavuz, 26. Dönem CHP Mersin öilletvekili Serdal Kuyucuoğlu, DEM Parti Mersin milletvekili Ali Bozan, DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin 682liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran katıldı. 

68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı giriş kapısından Üç Fidan Anıtı kadar yürüyüş gerçekleştirildi. 

Mersin 68'liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kapıkıran, anma töreninde “Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş, 12 Mart faşist cuntası tarafından idama gönderileli 52 yıl oldu. Onlar halkların kardeşliği, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler. 52 yıldır emperyalizme karşı bağımsızlık, barış, egemen ulusların iktidarına karşı ulusal kurtuluş, kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesinde bayrak oldular. Onları idama gönderenler, idam kararına imza atanlar, el kaldıranlar tarihin çöplüğüne gömüldüler. Ama Deniz’ler milyonların yüreğinde filizlenip büyüdüler. 3 fidan olarak aramızdan alınanlar 52 yıldır koca bir çınar olarak yüreklerimizde yaşamaktadır. Bugün Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i anmak savaşa karşı barışı, özgürlüğü ve adaleti savunmak demektir.

Yaşamlarını bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm yoluna adayan, baskı, sömürü ve her türlü gericiliğe karşı omuz omuza savaşırken emperyalizm ve onun işbirlikçi siyasal erki tarafından idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı idamlarının 52.yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Konuşmanın ardından sayı duruşunda bulunuldu. Üç Fidan Anıtı'na çelenk kondu. Üç Fidan Anıtı'na karanfiller bırakıldı.

Anma etkinliği kötü hava şartlarından dolayı program sona erdi..

Salih Pala 

MERSİN KENT HABER 

Advert
DİĞER HABERLER
Mezitli Belediye Başkanı Tuncer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

18-05-2024 - GÜNCEL

MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI COŞKUSU SÜRÜYOR

MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI COŞKUSU SÜRÜYOR

18-05-2024 - GÜNCEL