EBAGEM, 'Anneler İçin Oyun Temelli Öğrenme' Projesinin Finalini Gerçekleştirdi

Mersin Valiliği himayesinde EBAGEM'in birlikte düzenlediği etkinlikte “Özel Çocuklara Yönelik Ev içi Eğitimde Oyunlaştırma” yöntemleri, interaktif oturum ve panel gerçekleştirldi.

EĞİTİM - 09-12-2023 13:40

EBAGEM, 'Anneler İçin Oyun Temelli Öğrenme' Projesinin Finalini Gerçekleştirdi
Advert

Mersişn Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe  EBAGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ayda Yeter Serin, EBAGEM Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Zeliha Eldem, Yönetim Kurulu Üyeleri, projenin paydaş ülkelerini temsilcileri katıldı.

EBAGEM Başkanı Ayda Yeter Serin, etkinliğin açılış konuşmasında özel çocuklu anneler için oyuna dayalı öğrenme projesini, Mersin Valiliği, EBAGEM koordinatörlüğünde düzenlendiğini, Romanya, Polanya ve Yunanistan'dan sivil tolum kuruluşları ortaklığıyla  bu projenin yürütüldüğünü, AB “ Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitimi KA2 Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından projenin  finanse edildiğini söyledi.

Engellilik alanında çalışan kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasında daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir iş birliği amaçlandığını,  elde edilen bilgi ve çıktıları paylaşmak,  için burada toplandığını belirten Başkan Ayda Yeter Serin, düzenlenen panelin,  Engellilik alanında kurumların durumlarını, kapasitelerini artırmayı amaçladıklarını ifade ettiği konuşmasında, "oyun temelli öğrenme"  yönetemini uygulamaya koymak,  yetişkin eğitimcilerinin de , çocuklu ebebeyin ve bakıcıların  bilgi ve becerilerini  geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

EBAGEM  adına proje uzmanı Zeynep Öztürk, panelle proje ilgili sunumda bulundu. “Özel Çocuklu Anneler İçin Oyuna Dayalı Öğrenme Projesi“  finalini proje ortağı ülkelerin temsilcileriye  22 ay süren bir çalışma gerçekleştirdiklerini,  bu çalışmaların istihdamı artırmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Polonya, Romanya, Yunanistan ve Mersin yerelinden olmak üzere birbirinden değerli 120’yi aşkın katılımcı bir araya gelerek panelde bilgi ve birikimlerin paylaşılacağı  ifade edildi.

EBAGEM proje uzmanı Zeynep Öztürk, Engellilik alanında kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında yetişkin eğitiminde  daha kapsayıcı ve  sürdürülebilir işbirliği sağlamak amaçlandığını, yetişikin eğitimcilerin, oyun temelli öğrenme yöntemlerini engellilik alanında uygulamaya yönelik metodolojik kapasitelerini artırmak, annelerin oyun oynayarak  bilgi ve becerilerini artırmalarına destek olmak için öğrenme yetkinliklerini artırmak hedeflendiğine dikkat çekti.  Öztürk, Hedef kitlenin engeli olan bireylerin ebebeyinleri akarabaları, engellilik alanında çalışan eğitimcileri ve engellilik alanında çalışan STK yöneticileri ve personeli ile birlikte sürdürüldüğünü dile getirdi.

Etkinlikte interaktif oturum ve panel ile devam etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM