EKMEN: ÖZGÜRLÜKLER KISITLANIYOR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, "Aysu Demiral ile Başkentte Gündem" programına konuk oldu. Ekmen, ifade özgürlüğü konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET - 07-07-2023 09:33

EKMEN: ÖZGÜRLÜKLER KISITLANIYOR
Advert

"TUTUKLAMA DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRIDIR"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, önceki hafta tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ ile ilgili olarak, "Bir kişinin görüşlerine hiçbir suretle katılmıyor olabilirsiniz. Ancak bir kimseyi fikirleri için gözaltına almak hatta daha ileriye giderek tutuklamak düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlalidir. İktidar ve muhalefetten birçok siyasetçi ve gazeteci zaman zaman Merdan Yanardağ gibi ifadeler kullandığı halde herhangi bir girişimde bulunulmadığını biliyoruz. Ancak Yanardağ'a ilişkin bugün karşı karşıya kaldığımız manzara yargı sisteminde kanunun değil siyasi durumun belirleyici olduğunu gösteriyor. Hukuk sistemi her şartta sarsılmaz bir deniz feneri gibi durabilmelidir. Ancak şuanda yargı konjonktürel siyasetin baskısı altında. İktidara yakın gazeteciler istediği cümleyi kullanabiliyorken aynı ifadeleri muhalefete yakın gazeteciler kullanamıyor. Yanardağ'ın tutuklanması hem düşünce ve ifade özgürlüğü açısından hem de hukukun standart uygulamalardan uzaklaşması açısından vahim bir örnektir." ifadelerini kullandı.

"YARIN SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR"

Gazeteci Yanardağ’ın görüşleri nedeniyle tutuklamaya tepki gösteren Ekmen, "Hukuk egemene karşı ötekinin yani farklının hakkını korur. Hukuk tam da bu noktada öteki veya muhaliften gelebilecek açıklamaları "şok edici ve sarsıcı" olsa dahi şiddeti teşviği içermediği sürece özgürlükleri korumalı ve saygı duymalıdır. Bir kişinin hiçbir görüşüne katılmak zorunda değilsiniz, sonuna kadar eleştirebilir hatta kınayabilirsiniz. Ancak gözaltı ve tutuklama işlemleri kabul edilemez. Unutmayın bir gün herkesin bu özgürlüklere ihtiyacı olacak.

Advert
DİĞER HABERLER
BAŞKAN IŞIKBAY, SONUÇLARI İYİ TAHLİL EDECEĞİZ

BAŞKAN IŞIKBAY, SONUÇLARI İYİ TAHLİL EDECEĞİZ

02-04-2024 - SİYASET

Mehmet Emin Ekmen, Gelin İktidara da Muhalefete de Sarı Kartı Gösterelim

Mehmet Emin Ekmen, Gelin İktidara da Muhalefete de Sarı Kartı Gösterelim

30-03-2024 - SİYASET