Emeklilerden 'Mutfakta Yangın Var' Çığlığı

Mersin'de emekliler, seslerini duyurmak için biraraya gelerek, dün açıklanan emekli maaşları zammı yetersiz olduğunu belirterek acilen yükseltilmesi çağrısında bulundu.

YAŞAM - 04-01-2024 13:23

Emeklilerden 'Mutfakta Yangın Var' Çığlığı
Advert

Mersin Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen  2021Tüm Emekliler Sendikası ve Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şübesi ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar Mersin Derneği ortak düzenledikleri basın açıklamasında bir araya gelerek seslerini duyurdu.

Yapılan açıklamalarda gerçek enflasyonunun mutfakta yaşandığını, yetersiz maaşlarla emeklilerin yoksullaşarak yaşadıklarına dikkat çekildi.

Basın açıklamasında kadınlar mutfakta yaşanan yangını  gösterilerle, tava ve tencereleri çalarak hayat pahalılığını protesto ettiler.

Vergi ve gelirde adalet istedikleri dile getirilirken az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasıyla açılan makasın kapatılacağı ifade edildi.

Mutfaklaron yangın yetine döndüğü, emeklilerin sağlıklı beslenemediği ifade edilirken kiraların ödenemez hale geldiği  bu politikalardan vazgeçilmesi çağrısında bulunularak  En düşük emekli maaşı 23 bin 802 TL'ye yüksrltilmelidir. Tüm emekli aylıklarına derhal seyyahen ek zam yapılmalıdır"

Emeklilerin Anayasa'da yer alan "Sendika Kurma Hakkı" ve "Toplu Sözleşme Hakkı" ile ilgili  51 ve 53.maddelerine "emekliler" ibaresi eklenerek Anayasal güvencesine kavuşturulsun, talepleri yer aldı. 

Yapılan ortak basın açıklamasında;  "insanca yaşam" ilkesine göre  hükümetin  emekli sendikalarla toplu sözleşme ile maaş artışlarının belirlenmesi, emeklilerin gelirlerine uygun sosyal sonutlar yapılması,depreme dayanıksız konutların iyileştirilmesi için uygun kredi desteği sağlanması, "intibak yasası" çıkarılmasını, emekli aylıkları arasındaki memur, işçi, bağkur ayrımının kaldırılması, her yıl dört ikramiye verilmesini,,bankaların 3 yılda bir verdikleri maaş promosyonlarının her yıl yenilenmesini,, maaşlardan kesilen  muhayene, tedavi, ilaç katkı paylarının kaldırılmasını, yalnız yaşayan emekliler için  devlete ait huzurevlerinin artırılması ile bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması talepleri yer aldı.

Salih Pala 

MERSİN KENT HABER 

Advert
DİĞER HABERLER
YÖRÜKLER ÇADIRLARI BİR BİR AYDINLANTILIYOR

YÖRÜKLER ÇADIRLARI BİR BİR AYDINLANTILIYOR

02-05-2024 - YAŞAM

HALK KART NİSAN AYI TUTARLARI HESAPLARDA

HALK KART NİSAN AYI TUTARLARI HESAPLARDA

30-04-2024 - YAŞAM