Göçmenlik Başvurusunda Patlama

Ekonomik, sosyal, siyasal, dini veya diğer çeşitli etkenler nedeniyle hayatlarını geçirmek üzere yaşadıkları ülkeleri, değiştirmek isteyenler, göçmenlik başvurularında yüksek miktarda artışa sebep oldu.

DÜNYA - 20-10-2022 14:06

Göçmenlik Başvurusunda Patlama
Advert

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre 2020’de uluslararası göçmen sayısı 281 milyona ulaştı. Göçmenlerin küresel nüfus içindeki yüzdesi ise %3.6 olarak kayıtlara geçti.

Dünyada, ülkelerinden ayrılarak alternatif yaşam kurmak isteyenlerin sayısındaki yükselişin artarak devam ettiğini ifade eden Antroya Danışmanlık ve Hukuk Bürosu Vatandaşlık ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Av. Emre Aslan, ”Farklı ülkelere göç etmek ve orada yeni bir hayat kurmak isteyenlerin bireylerin profesyonel hukuk desteği almalarını gerektiğinin” altını çizerek önemli açıklamalarda bulundu.

Her ülkenin kendine özel mevzuatı var! Profesyonel destek şart!

Dünyada yaşanan gelişmeler ışığında farklı bir ülkeye yerleşmek isteyen birçok kişi göçmenlik hukuku uzmanlarının kapısını çalıyor. Antroya Danışmanlık ve Hukuk Bürosu Vatandaşlık ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Av. Emre Aslan, her ülkenin kendine özel mevzuatı olduğuna ve adımların da bu kurallara göre atılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bulunulan ülkeden farklı bir ülkeye taşınmak ve orada yaşam kurmak isteyen kişilerin mutlaka alanında deneyimli bir uzmandan yardım alması gerektiğini söyleyen Av. Emre Aslan, bu sayede gidilen yerde hem yasal hem de kalıcı bir şekilde yaşama şansının elde edilebileceğini belirtti.

İnsanlar pek çok nedenle göç etmek istiyor

Kişilerin maddi sorunlar, ailevi durumlar, eğitim, farklı ülkelerde iş bulma umudu, rahat yaşam gibi pek çok sebep ile göç etmek istediklerine dikkat çeken Antroya Danışmanlık ve Hukuk Bürosu Vatandaşlık ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Av. Emre Aslan, ülkelerin bu sebepleri her başvuru için ayrı titizlik ve dikkatle değerlendirdiğini belirtti.

Av. Emre Aslan, “Yaşanılan ülkeden farklı bir coğrafyaya yerleşilmek isteniyorsa bunun mutlaka bir sebebi vardır. Eğitim temelli, aile temelli, istihdam temelli, yatırım ve ticari amaçlı göçmenlik başvuruları yapılabilir ve sonunda vatandaşlık almak istenebilir. Kaldı ki göç edilen ülke makamları da bu sebeplerden bazılarını mutlaka duymak isteyecek ve göçmen adayına bu konularda birçok soru yöneltecektir.

Doğru bir başvuru süreci geçirilir ve gidilmesi hedeflenen ülkenin mevzuatına uygun şekilde başvuru belgeleri düzenlenirse mümkün olan en az sorun ile göçmenlik hakkı elde edilebilir” dedi.

Göçmenlik vizesinin türleri var

Göçmenlik ve vatandaşlık almanın profesyonelce yönetilmesi gereken bir süreç olduğuna vurgu yapan Vatandaşlık ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Av. Emre Aslan, göçmenliğin de kendi içerisinde farklı türleri ve alt başlıkları bulunduğunu söyledi.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göçmenlik vizesinde farklı türler vardır. Kişinin hangi amaçla göç ettiği oldukça önemli. Gidilmek istenen ülkeye yatırım yapılacaksa buna göre sınıflandırılan vizelere başvuru yapılabilir ve belirli şartlar sağlandıktan sonra vatandaşlık alınabilir. Her ülkede yatırımın karşılığında alınan vize ve vatandaşlığın belirli şartları ve prosedürleri bulunmaktadır. İşte tam burada göçmenlik hukuku uzmanlığı devreye giriyor. Çünkü mevzuatta geçen ve kişinin yapacağı yatırımın boyutu o ülkedeki sınırı tutup tutmadığına kanunun ilgili maddesine bakarak karar verebiliyoruz. Ayrıca başkaca ek yükümlülüklerin olması halinde mümkün olan en kısa sürede tüm diğer bu yükümlülükleri yerine getirmek için gereken her türlü iş ve işlemi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Türkiyede göçmenlik konusuyla Göç İdaresi ilgileniyor

Türkiye, sosyo-ekonomik ve politik konumu itibari ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Türk vatandaşlığı almak isteyen kişilerin Göç İdaresi Başkanlığı’na bizzat başvuru yapmaları ve başvuru gerekçelerini açıklamaları gerekiyor. Bunun için de göçmenlik hukuku uzmanlarına danışılması gerektiğini açıklayan Vatandaşlık ve Göçmenlik Hukuku Uzmanı Av. Emre Aslan, mevzuatın uzman olmayan kişilere karmaşık gelebileceğini dile getirdi.

Aslan, “Türkiye son dönemlerde farklı ülkelerden göç alan ve göçmenlik hususunda oldukça popüler bir ülke konumuna yükseldi. Bunda başvuru sahiplerine cazip koşullar sunması da son derece etkili oldu. Bu alanda çalışan göçmenlik hukuku büroları ciddi anlamda yoğunluk yaşamaya başladı. Yapılan başvuruların başarılı olması ve istenen şekilde sonuçlanması için bizler sürekli olarak çalışıyoruz. Herhangi bir uzmandan görüş alınmadan yapılan başvurular başarısız olabiliyor. Bu nedenle mevzuata uygun bir başvuru ile sonuç alınması için uzman hukukçular ile görüşülmesi gerekiyor” diye konuştu.

B2PRESS

Advert
DİĞER HABERLER
YEŞİL AKLAMA 'teyit'

YEŞİL AKLAMA 'teyit'

17-04-2024 - DÜNYA

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

Çipli Kimlik Kartları Hem Ehliyet Hem de Pasaport Olabilir

13-04-2024 - DÜNYA