Kız Öğrenci Yurduna Mersin Rotary Kulübü'nden Destek

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan arasında protokol imzalandi.

EĞİTİM - 15-12-2023 19:03

Kız Öğrenci Yurduna Mersin Rotary Kulübü'nden Destek
Advert

Atatürk Mahallesi, Üniversite Caddesi üzerine bulunan Mezitli Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’nun inşasında sona gelinirken, çok anlamlı bir gelişme yaşandı. Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan arasında protokol imzalanarak, 306 kişi kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu’na maddi destek sağladı. Kulüp üyeleriyle birlikte Başkan Tarhan’ı makamında ziyaret eden Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan; “Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ile birlikte Mezitli Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’na bağış yaparak, kız öğrencilerimizin okumasına destekte bulunduk. Başkanımız hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“STK’LARLA BU TÜR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Mersin Rotary Kulübüyle birlikte her zaman yakın iş birliği içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Kız Öğrenci Yurdumuzu yeni yıldan sonra hizmete açmayı planlıyoruz. İkinci sömestr tatilinde öğrencilerimiz modern bir mekânda rahat bir şekilde çalışma ortamı bulacak. Atatürk Mahallemizde bulunan Kız Öğrenci Yurdumuzun bir katının tamamen döşemesini Mersin Rotary Kulübü’nün üyeleri üstlendi. Kulüp Başkanımız Rujdan Doğan’a, yöneticilerine ve destek sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. STK’larla bu tür ortak çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

306 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Mimar Yılmaz Yüce tarafından tasarlanan Mezitli Belediyesi Kız Yurdu zemin, asma kat ve 3 kat olarak 2 bin 418 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Yapının zemin katında 400 metrekarelik alanda Gençlik ve İnovasyon Merkezi, İdari Birimler, Güvenlik Birimleri ve Stüdyo yer alırken, 306 öğrencinin barınacağı üst katlarda ise odaların yanı sıra etüt salonları, mutfak ve ortak alanları bulunacak. Toplamda 20 metre yükseklikte inşa edilecek yapının çatı katında ise yemekhane bölümü yapılacak.

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM