Mersin Baro Başkan A.Adayı Yeşilboğaz Hedeflerini Projelerini Açıkladı

Mersin Baro Başkan Aday Adayı Bilgin Yeşilboğaz,Tüm meslektaşlarımızı 16 Şubat 2018 tarihinde yapılacak ön seçimde oy kullanmaya çağırıyoruz açıklamasında bulundu.

RÖPORTAJ - 03-02-2018 21:17

Mersin Baro Başkan A.Adayı Yeşilboğaz Hedeflerini Projelerini Açıkladı
Advert

Mersin Baro Başkan Aday Adayı Bilgin  Yeşilboğaz,Tüccar Külübü'nde aday adayları projeleri,çalışmalar ve hedeflerle ilgili toplantıda;

A-MESLEK SORUNLARI VE MESLEKTAŞLARIMIZ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VE ÇALIŞMA HEDEFLERİMİZ:

Baro Yönetimi ile ilgili deneyimlerimiz ve tespitlerimiz doğrultusunda aksayan, değiştirilmesi ya da geliştirilmesi gereken hususlarda çözüm önerilerimiz şunlardır:

- 7-24 HAK İHLALLERİNE ANINDA MÜDAHALE NÖBETİ: Meslektaşlarımızın yaşadığı hak ihlalleri ve sorunlarına anında müdahale edebilmek,çözüm üretebilmek için 2 Yönetim Kurulu üyesi,2 Avukat Hakları Merkezi ve 1 CMK Merkezi üyesi arkadaşımız günlü nöbetçi olacaktır.

- AVUKATLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR: Avukat Hakları Merkezi, Mersin merkez ve ilçelerde meslektaşlarımızın yaşayacağı tüm sorunlarda daha aktif ve etkin hale getirilecektir.

- ÇALIŞMA ALANLARIMIZI GENİŞLETİP KORUYACAĞIZ: Yasalarda belirlenmiş olan A.Ş.’ler ile yapı kooperatiflerin avukat bulundurma yükümlülüğü ile ilgili düzenlemenin uygulanmasının aktif hale getirilerek, etkin bir denetim ve gerektiğinde yaptırım uygulanması sağlanacaktır. Avrupa Birliği proje yazma konusunda sertifikalı eğitim semineri verilecek ve bu alanda avukatların daha aktif rol alması sağlanacaktır.

 

- MESLEKTAŞLARIMIZ GELİR KAPISI OLARAK GÖRÜLMEYECEKTİR: Kesenek ve aidatlarla ilgili eşitlik ve hakkaniyet ölçüsünde; Avukatlık Kanununun 81/2.maddesi gereğince zorunlu kesintiler haricinde kalan kısım için başta genç meslektaşlarımız olmak tüm üyelerimizden alınan kesenek ve baro aidatlarının düşürülmesi konusunda kararlıyız.

Meslektaşlarımıza verilecek hizmetlerin önündeki zorluklar kaldırılarak hizmetlerin maliyetine sunumu yapılacaktır.

- SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR: Her yıl tüm meslektaşlarımız için özel hastanelerle anlaşılarak sağlık hizmetlerinden indirimli yararlanmaları sağlanacak ve düzenli sağlık taraması yaptırılacaktır. Meslektaşlarımıza hizmet edecek Baro Sağlık Birimi oluşturulacaktır.

- ENGELSİZ ADLİYE: Özellikle engelli meslektaşlarımızın merkez ve ilçe adliyelerinde kolayca çalışabilmeleri için ”Engelli Avukatlar Kurulu” kurularak, bu kurul aracılığıyla ihtiyaç belirlemesi yapılıp meslektaşlarımıza adliyeler içerisinde işlerini daha kolay yapabilmeleri için gerekli olan her türlü destek verilecektir.

- HEPİMİZİN GÜVENCEYE İHTİYACI VARDIR: Mesleki sorumluluk sigortasının yaygınlaştırılması ve baronun, sigorta şirketleriyle görüşerek, prim miktarlarını asgariye indirmesi çalışmaları yapılacaktır.Belli bir miktara kadar mesleki sorumluluk sigortası baromuzca yaptırılacaktır.

-MESLEĞİMİZ BİZE AİTTİR: Öncelikle dilekçeci ve sigorta takipçileri gibi mesleğimize göz diken kişi ve kurumlarla, Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde etkin mücadele edilecektir.

-GÜVENLİĞİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR: Avukatlara tahsis edilen otoparkın düzenlenmesi ve özellikle avukatların ve araçlarının güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli görüşmeler ve çalışmalar yapılacaktır.

-AKLIMIZ ÇOCUĞUMUZDA KALMASIN: Çocuğu olan meslektaşlarımızın yararlanabilmeleri için Mersin’in nitelikli çocuk kreşleri ile özel fiyatlar üzerinden kurumsal anlaşmalar yapılacaktır, devam eden anlaşmalarımız değerlendirilecektir.

-MALİ ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRABİLİRİZ: Avukatlarımızın vergi yükümlülüklerinin, güncel uygulamalar ile serbest meslek makbuzlarının düzenlenmesi hususunda çalışmalar başlatılacak, ayrıca Mersin Barosu avukat vergi hukuku danışma birimi ve vergi sorunları destek hattı oluşturulacaktır. Banka ve finans kuruluşlarıyla görüşülerek çok düşük faizli kredi teminiyle bürosunu yeni açan meslektaşlarımıza destek sağlanacaktır. Büro malzemeleri ve diğer ihtiyaçların satışını yapan firmalar/işletmeler ile görüşmeler yapılarak avukatlara özel indirim yapılması hususunda gerekli anlaşmalar yapılacaktır.

-İHTİYAÇLARINIZI BİLİYORUZ: Mesai saatleri dışında adliye içerisinde gerek CMK’dan gerekse özel olarak sorguya katılacak meslektaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanacağı (Çay, kahve, vs.) bir hizmet odası tahsis edilecektir.

- Merkez Adliye ve Tarsus, Silifke, Erdemli, Mut, Anamur ilçe adliyelerinde teknik servis oluşturulacak ve meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda UYAP kullanımı ile ilgili eğitim ve destek sağlanacaktır.

- Mersin Merkez dâhil, tüm ilçelerimizde; avukatlarımız için en uygun fiyatlarla ve alanında uzman kişi ya da firmalardan bilgisayar ve program konularında teknik destek yanında tedariklerini de uygun fiyata alabilmeleri için anlaşmalar yapılacaktır.

-BİLGİ HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR: Baro kütüphanesine işlerlik kazandırılarak; kütüphane yeniden düzenlenip güncellenecek, düzenli olarak yeni ve süreli yayınların baro kütüphanesine kazandırılması sağlanacaktır.

Adliye içindeki çalışma alanımızda kullanılmak üzere mevzuat ve içtihat programlarına abone olunacaktır.

Mersin Barosu WEB sitesi daha kolay ve kullanılabilir hale getirilecektir. Değişen yasalar, önemli hukuk haberleri önemli kararlar, etkinlik ve adliye duyuruları web sitesi ve E-Posta aracılığıyla meslektaşlarımıza iletilecektir. Yapılacak seminerlerin görüntülü ve yazılı kayıtları arşivlenerek meslektaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

-MESLEK ÖNÜNDEKİ YASAL ENGELLERLE MÜCADELEMİZ: Mesleğimizle ilgili yaşadığımız en büyük sorunların, yasal düzenlemelerden ve yasal düzenlemeler arasındaki çelişkilerden kaynaklandığının farkındayız. Bu bağlamda Mersin Barosu’nun tüm barolara öncülük ederek aktif bir işbirliği içinde üreteceği çözüm ve önerilerin gerçekleşmesi için TBB nezdinde daha aktif girişimlerde bulunularak yasal düzenleme gerektiren mesleki sorunlarımızın giderilmesi için yapacaklarımız;

-Meslek alanının genişletilerek tüm dava ve takiplerin açılması, belli bir rakamın üstündeki tüm sözleşmelerinin hazırlanması ve senetlerin tanziminin avukatlar aracılığıyla yapılması zorunluluğunun getirilmesi,

-İki tarafın avukatı olmaksızın Arabuluculuk müzakerelerinin gerçekleşemeyeceğine ilişkin yasal düzenleme getirilmesi,

-Uzlaşma müessesesinin sadece avukatlara özgülenmesi için yasal değişiklik getirilmesi,

-Emekli olma şartları ve son derece düşük olan emekli maaşları konularında meslektaşlarımızın olumsuz koşullarının düzeltilmesi için yasal düzenleme yapılması,

-Avukatların meslek yaşamında zorunlu olan harcamalarının tamamının gider olarak işlenebilmesi için vergi yasalarında değişiklik yapılması,

-KDV Kanunu ile Gelir Vergisi Kanunu arasındaki serbest meslek makbuzu kesme zamanı ile ilgili çelişkinin lehe olacak şekilde düzenlenmesi,

-CMK ve Adli Yardım ile yapılacak görevlendirmelerde gerek ücretlerin makul bir seviyeye getirilmesi gerekse bu ödemelerde vergi yükümlülüklerinin ve kesintilerin kaldırılması veya en aza indirilmesi yönünde yasal değişiklik yapılması,

-Yeşil pasaport, silah ve silah ruhsatı alımlarında biz avukatların hakim ve savcıların yararlandığı hak ve olanaklardan yararlanması için yasal düzenleme yapılması,

- Öncelikle bankalar, finans şirketleri ve belirli ticari kuruluşların kredi, rehin ve ipotek işlemlerinde, Tapu Sicil Müdürlüklerinde yapılan belirli işlemlerde, özel hukuk alanında resmi şekil şartına bağlanan her türlü sözleşme ve işlemlerde zorunlu avukatlık sisteminin getirilerek her türlü vekille temsil işleminin yalnızca avukatla yapılabilmesine yönelik yasal düzenleme yapılması,

Bu çalışmalar için özel bir komisyon kurularak yapılan çalışmaların milletvekilleri aracılığı ile Adalet Bakanlığına ve TBMM’ye sunulması sağlanacaktır.

B- BARONUN YÖNETİMİNE İLİŞKİN PROJELER VE ÇALIŞMA HEDEFLERİMİZ:

Gelişim ve daha iyi yönetim ilkesi ile çıktığımız bu yolda daha güçlü ve etkin bir Baro Yönetimi hedefledik. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere;

- Tüm hizmet ve mal alımları yönetim kurulu kararı ile şeffaf olarak yapılacaktır.

- Baro tarafından yapılacak tüm harcamalar yazılı teklif alma usulü ile yapılacak; alınan tüm teklifler ve Yönetim Kurulunun harcama kalemleri tüm meslektaşlarımızın her an incelemesine hazır halde bulundurulacaktır.

- Mersin Barosunun eskiyen, hemen her gün arızalanan fotokopi makinelerini, kağıt ve toner giderleri baroya, onarım, bakım, parça giderleri anlaşma yapılan firmaya ait olacak şekilde ve bir çeşit leasing sistemiyle yenileyecektir.

- Mersin Barosu hizmet birimi ile ilçeler de dahil olmak üzere Baro lokallerinin işleyişi ile ilgili birtakım düzenlemeler yapılarak, büyük yatırımlarla elde edilen bu tesislerin atıl kalmasına izin verilmeyecektir. Baro lokali bulunmayan ilçelerimizde ise bu lokallerin tesisi için en kısa sürede çalışmalar başlatılacaktır. Tüm Meslektaşlarımızın, Baro Kurullarımız ve Komisyonlarımızın tesislerimizden aktif bir şekilde faydalanmaları sağlanacaktır.

- Mersin merkezde yapılan tüm etkinlikler (Adli yıl açılışı, seminer, v.s.) Tarsus, Silifke, Erdemli, Anamur ve Mut ilçelerimizde de yapılacaktır.

- Meslektaşlarımız arasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla etkin bir “AVUKAT UZLAŞMA KURULU “ kurulacaktır.

- Baro Meclisi’nin mevcut yapısı değiştirilerek daha aktif ve demokratik hale getirilecektir. Baro Meclisi baro başkanının kişisel propaganda alanı olmaktan çıkartılacak, herkesin görüşlerini özgürce ifade edebildiği etkinliği güçlü bir müzakere ve karar mercii haline getirilecektir.

-Sosyal sorumluluk gerektiren proje ve çalışmalar yanında, gerek toplum gerekse avukatların felsefi, kültürel ve sanatsal yönden gelişimine katkı sağlamak, edebiyat, sinema diğer tüm sanat kolları ile ilgili çalışmaları koordine etmek, yürütmek ve kurumsallaştırmak amacıyla etkin halini kaybeden mevcut baro komisyon ve kulüpleri işler hale getirilecektir.

-Tarsus ve Mersin Cezaevine gidiş için Mersin Merkez Adliye’den haftanın belirli günleri servis konulacaktır.

-Mersin Adliye Binasının yakın zamanda ihtiyaçlara cevap veremeyecek olması nedeniyle birkaç parçaya ayrılmak yerine Adliye bitişiğindeki ve halen otopark olarak kullanılan arsanın, Adalet Bakanlığı tarafından satın alınması ve ileride yapılacak olan ek binanın buraya yapılması hususunda Başsavcılık ve ilgili diğer kurumlarla görüşmeler yapılarak, tekrar adliye binası değişikliğinin engellenmesi için her türlü girişimde ve lobi faaliyetinde bulunulacaktır.

- Adliye sıkıntısı had safhada olan ilçelerimize, yeni ve günümüz koşullarına uygun adliye binalarının yapılması için tüm unsurları bir araya getirerek gerekli her türlü girişimlerde bulunulacaktır.

C-STAJER AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ

Mesleğe adım atmak üzere staja başlayan genç hukukçuların yaşadığı sorunların farkındayız. Bu bakış açısı ile belirlediğimiz çalışmalar ve projelerimiz;

- Staj Eğitim Merkezindeki çalışmalar yeniden düzenlenerek, akademik eğitimin yanında, uygulamaya yönelik çalışmalar yapılarak; kişisel ve mesleki gelişim, kurgusal duruşma, UYAP kullanımı eğitimi, cezaevi ziyaretleri, CMK ve adli yardım bürosu faaliyetleri uygulamalı olarak yapılacaktır.

- Staj süresince stajyer avukatların ekonomik güvencesinin sağlanması, Adli Staj döneminde hakimler ve savcılarda olduğu gibi, kamu görevi yürütecek avukat adaylarına devlet tarafından destek sağlanması, ikinci altı aylık dönemde TBB ve baro aracılığıyla ekonomik destek sağlanması için girişimlerde bulunulacaktır.

- Staj başlama ücreti adı altında alınan ücret minimum düzeye düşürülecektir.

-Stajyer avukatların sağlık güvencesi yanında SGK sistemine tam olarak dahil edilmeleri sağlanacaktır.

-Stajyer Avukatlar Komisyonu kurularak stajyer avukatların sorunlarının çözümüne yönelik projeler üretilecektir.

- Stajyerlerin mesleki bilgi ve deneyimini arttırmak için kıdemli meslektaşlarımızdan atanacak danışman avukatlar, stajyerlerimize gerek mesleki eğitim gerekse yaşadıkları sorunlarla ilgili destek olacaklardır.

-Stajyerlerin ilk altı ayda Adliye stajının etkin ve verimli olması için gerekli girişimlerde bulunularak, Adalet Komisyon Başkanlığı ile işbirliği yapılarak periyodik olarak hakimlerin ve savcıların seminer vermeleri sağlanacaktır.

D- GENÇ AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ:

Genç meslektaşlarımızın yaşadığı tüm zorlukları biraz olsun hafifletmek ve yardımcı olmak adına planladığımız ve üzerinde çalıştığımız projelerimiz;

- Vergi açılışını yapan genç avukatlardan TBB keseneği hariç baro aidatının düşürülmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

-CMK ve Adli Yardım’dan daha adil ve hakkaniyete uygun yararlanmaları sağlanacaktır.

- Genç meslektaşlarımızın mesleğin ilk yıllarında dosyalarını tartışabilecekleri, fikir alışverişinde bulanabilecekleri meslek üstatlarıyla danışma toplantıları düzenlenecektir.

-Gençlik Meclisi yönergesi değiştirilerek, gençlik meclisinin daha aktif, daha üretken ve sorunlara çözüm üreten bir yapıya kavuşturulması sağlanacak,

-Bu bağlamda Baro Yönetim Kurulu toplantılarına Gençlik Meclisi Divanının katılımı sağlanacak olup, genç meslektaşların sorunlarının çözümüne yönelik gerçekçi projeler geliştirilecektir.

E- BAĞLI ÇALIŞAN AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ:

Özel Bürolarda çalışan bu meslektaşlarımız, piyasa koşullarına yenik düşmekte ve sorunlarını dile getirmemektedirler. Bu bağlamda bizim tespit ettiğimiz sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin hedeflediğimiz çalışmalar;

- Başka bir avukatın yanında çalışan avukatların baro aidatlarının Av. K. 5/a maddesi göz önünde bulundurularak işveren avukatlar tarafından ödenmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

- Bir avukata bağlı olarak ücretli çalışan avukatların yapacağı hizmet sözleşmelerinin TBB tarafından belirlenen şekle ve içeriğe uygun olarak tanzim edilmesi sağlanacaktır.

- Belirsiz çalışma saatleri, keyfi hafta sonu çalışmaları, asıl değerinin altında gösterilen sigortalar, düşük ücretler, güvencesiz çalışma, akıtılan alın terinin karşılığında daha fazla sömürüye karşı etkin mücadele edilecektir.

F-KAMU VE ÖZEL KURUMLARINDA KADROLU YA DA SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN MESLAKTAŞLARIMIZ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ:

Meslektaşlarımız ister özel isterse kamu kurumlarında çalışsın ortak sorunları, emeklerinin karşılığını yeterince almadıkları yönündedir. Bu yöndeki çalışma ilkelerimiz ve projelerimiz;

- Kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli olarak çalışan avukatlarımızın kurumları ile yapmış oldukları sözleşmeler, avukatlık asgari ücret tarifesi ile avukatlık yasasına aykırılık teşkil etmekte olup, avukatlarımızın bu konudaki mağduriyetinin giderilmesine ilişkin çalışmalar başlatılacak ve bu yönde faydalı olacak her türlü girişimde bulunulacaktır.

- Binlerce dava ve icra dosyasını ‘MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI’ güvencesi bile olmaksızın fedakârca ve görev bilinciyle takip eden meslektaşlarımız için, mesleki sorumluluk sigortası konusunda kurumlar ile görüşülerek özel ve kamu kurumu meslektaşlarımızın güvence altına alınması için çalışmalar yapılacaktır.

 

-Kamu avukatlarının Baroya kayıtlı olmalarının zorunlu hale getirilmesi ve baro aidatlarının kurumlarınca ödenmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

 

- Kurum avukatlarının takip ettikleri icra ve dava dosyalarından, kurum alacağı ile birlikte karşı taraftan tahsil ettikleri VEKÂLET ÜCRETİNİN büyük bir kısmının limiti aşması sebebiyle alınamadığını ve sonuçta ilgili kuruma kaldığını ne yazık ki üzülerek gözlemliyoruz. Meslektaşlarımızın kazandıkları vekalet ücretlerinin tamamının kendilerine ödenmesi hususunda yasal değişiklik gerektiren bu çalışmayı ve lobi faaliyetini öncü baro olarak başlatarak diğer barolarla işbirliği içinde ve TBB nezdinde her türlü girişimde bulunulacaktır.

 

-Yargı mercileri önünde kamunun haklarını savunan, devleti temsil eden kamu avukatlarının, ‘STATÜ’ ve ‘ÖZLÜK HAKLARI’ açısından, benzer kariyer meslek gruplarına verildiği şekliyle ek gösterge, özel hizmet ve makam tazminatı gibi haklardan yararlandırılması gerekmektedir. Bu çerçevede;

*Kamu Avukatları ve hukukçularının A Grubu kariyer meslek sınıfına alınması,

*Avukatlar ile hukuk müşaviri, muhakemat müdürü, hukuk işleri müdürlerinin ek göstergelerinin en az 3800’e çıkartılması,

*Kamuda çalışan avukatlar ile hukuk müşaviri, muhakemat müdürü ve hukuk işleri müdürlerine 2000 makam tazminatı verilmesi,

*Avukat ve hukukçuların mesleğe 8. dereceden başlatılması,

*Özel hizmet tazminatının ve 666 sayılı KHK ile 375 sayılı cetveldeki oranların yeniden düzenlenmesi ile yapılacak bu iyileştirmelerden emekli olanların da yararlandırılması gerekmektedir. Bu anlamda gerekli yasa değişiklikleri için çalışmalar yapılacaktır.

G-SOSYAL, KÜLTÜREL AKTİVİTE VE PROJELERİMİZ:

Son derece zor bir mesleği tüm olumsuz koşullarına rağmen yürütürken, sosyal ve kültürel yönden yapılacak tüm aktiviteler bizi motive ederek ve bir çok olumsuzluğun giderilmesinde katkısı olacaktır, Bu bağlamda;

- Sporla ilgilenen meslektaşlarımız için Mersin Barosu Spor Kulübü’nü kuracağız. Baro bünyesinde basketbol, voleybol, futbol, tenis, masa tenisi, satranç, briç, tavla gibi branşlarda kalıcı takımlar oluşturularak; baromuzun ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsili sağlanacaktır.

- Yüzme havuzu, fitness spor merkezlerinden Baromuz üyesi avukatların ve ailelerinin indirimli olarak yararlanmasına olanak sağlayan anlaşmalar yapılacaktır.

- Yabancı barolarla işbirliği ve tanıtım gezileri düzenlenecektir.

- Meslektaşlarımızın birlikte olabilecekleri opera, sinema, tiyatro gibi etkinliklerde toplu bilet alımı ile hoşça vakit geçirmeleri sağlanacaktır.

-Son derece zor ve stresli olan mesleğimizin getirdiği sorunlardan uzaklaşmak ve meslektaşlar arası diyalog ve sosyal ilişkilerin artırılması için günü birlik gezi ve piknikler, yurt içi ve dışı geziler düzenlenerek gerektiğinde bu faaliyetleri düzenlemek üzere turizm firmaları ile görüşmeler yapılarak meslektaşlarımızın uygun fiyatlı ve indirimli şekilde tatil yapmaları sağlanacaktır.

-Baromuzun sosyal ve kültürel aktivitelerine ilişkin kurulları (müzik toplulukları, fotoğrafçılık vs) ve komisyonlar yeniden aktif hale getirilerek, tüm meslektaşlarımızın bu kurullarda çalışması ve bütünleştirici bir yapıya sahip olması sağlanacaktır.

H-TOPLUMSAL PROJELER:

Mesleğimiz kamu işlevine haiz bir meslektir. Bu bakımdan sosyal sorumluluk taşımamız ve toplumsal projelerde yer almamız gerekmektedir. Bu yöndeki çalışma ilkelerimiz ve programımız:

- Sosyal sorumluluk projelerine hem önem, hem destek vereceğiz. Bu amaçla ilimizdeki tüm belediyeler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapmak suretiyle anılan belde sakinlerine yönelik olarak kadın hakları, tüketici hakları, insan hakları, çocuk hakları başta olmak üzere merkez ve komisyonlarımız aracılığı ile eğitim çalışmaları yürütülecektir.

- Mersin Barosunda İnsan Hakları Merkezi’nin işlerlik kazanması sağlanarak; hukuk ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi için izleme kurulları oluşturulacak ve sahada fiilen ve aktif olarak çalışması sağlanacaktır. Hak ihlallerinin önlenmesi ve hak kullanımlarının sağlanabilmesi için gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tüm resmi ve özel kurumlarla işbirliği yapılacaktır. Bu alanda görev yapacak meslektaşlarımıza eğitimler verilecektir.

- Çevre sorunlarına duyarlı bir baro olarak çevre hakkına ve hukukuna yönelik her türlü saldırının karşısında olunacaktır. Özellikle nükleer santrale karşı başlatılan hukuki mücadele sonuna kadar götürülecek ve nükleere karşı sürdürülen mücadelede halkımızın ve STK’ların yanında olunacaktır.

- Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’ni daha etkin hale getirerek; belediyeler, valilik, emniyet, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler yapılarak kadına karşı her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı savaşılacaktır.

- Çocuklar konusunda toplumda farkındalık yaratmak, çocukların birey olarak yetiştirilmeleri, var olan eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve mevzuatı çocuk haklarıyla uyumlu hale getirmek için uluslararası sözleşmeler ışığında her türlü girişimde bulunulacaktır. “Çocuk Hakları Bilinci”nin geliştirilmesi anlamında, onlarla yaşayan aile bireylerine ve çocuklarla çalışan meslek elemanlarına yönelik sadece seminerlerle sınırlı olmayan projeler hazırlanacaktır. Özellikle suça sürüklenen çocuklar ve çocuk işçiliği konusunda; “Hukuki Yardım –İhbar ve Destek İletişim Hattı’ kurulacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Sivil Toplum Örgütleri ile görüşüp baromuzca görevlendirilecek kurul üyesi meslektaşlarımızın özellikle cinsel istismar, uyuşturucu ile mücadele ve gençlerin karıştığı kavgalar – olayların engellenmesi için Ceza Kanunu kapsamında tanıtımlar yapması sağlanacaktır. Bu konudaki işbirliği sadece yerel STK’lar ile sınırlı olmayacak uluslararası toplum örgütleri ile ortak projeler hazırlanacaktır.

 

- Mersin’deki tüm belediyeler nezdinde, görev almak isteyen meslektaşlarımız ile birlikte projeler üretilerek özellikle sokak hayvanları konusunda belediyeler göreve çağırılacaktır. Ayrıca, hayvan barınakları ve hayvanat bahçelerinin düzenli olarak denetlenmesi sağlanarak hayvan hakları ihlalleri takip edilerek hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşlarına destek olunarak ortak projeler üretilecektir.

KATILIMCI VE ETKİN BİR BARO İÇİN; BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE GELİŞECEĞİZ!

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ:

Baro kurullarında yer alan tüm meslektaşlarımız, tüm baro üyelerinin temsilcisidir.

Başkan ve yönetim organları hiçbir siyasi grup veya iradenin güdümünde olmamalıdır. Baro, avukat için var olmalıdır. Avukatlık kimliğimize her zamankinden fazla sahip çıkılacaktır.

Baronun tüm olanaklarından tüm meslektaşlarımız eşit şekilde yararlanmalıdır.

Meslektaşlarımızı ilgilendiren tüm konularda alınacak kararlar, meslektaşlarımızın görüşleri de alınmak suretiyle kolektif şekilde alınmalıdır.

Baro Yönetimi ve kurulları ulaşılabilir olmalı, meslektaşlarımız sorunlarını rahatlıkla dile getirebilmelidirler. Baro, meslektaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin sorunların çözüm odağı olmalıdır.

Meslektaşlarımız yönetim ile ilgili eleştirilerini ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmelidirler. Baro Yönetimi, bu düşünce ve eleştirileri hiçbir ayrım gözetmeksizin dinlemeli ve yapıcı davranarak, çözüm geliştirmelidir.

MESLEKTE SAYGINLIK VE BİRLİKTELİK İÇİN,

 

GÜCÜNÜ ÜYELERİNDEN ALAN,

 

ETKİN – ÜRETKEN- SÜREKLİ GELİŞEN VE ÇAĞDAŞ BİR BARO İÇİN,

 

Tüm meslektaşlarımızı 16 Şubat 2018 tarihinde yapılacak ön seçimde oy kullanmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla.

Mersin Baro Başkan A.Adayı

Av. Bilgin Yeşilboğaz (1137

Advert
DİĞER HABERLER
Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

30-01-2024 - RÖPORTAJ

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

04-10-2023 - RÖPORTAJ