Mersin Konsolosu İnanıroğlu KKTC'nin 33. Yılını Kutladı

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu,Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. Kuruluş Yıldönümünü Mersin’de kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. dedi.

RÖPORTAJ - 14-11-2016 18:23

Mersin Konsolosu İnanıroğlu KKTC'nin 33. Yılını Kutladı
Advert

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu,KKTC'nin kuruluşunun 33. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

 

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu,"Cumhuriyetimizin ilanından önce Kıbrıs Türk halkı 1963’ten 1974’e kadar Kıbrıs Rum tarafınca uygulanan tüm baskılara ve zulme karşın direnmiş, ayakta kalmayı başarmış ve haklı mücadelesini sürdürerek Anavatanımız Türkiye’nin 1960 Anlaşmalarından kaynaklanan Garantörlük hakkını kullanarak 1974 Barış Harekatını gerçekleştirmesiyle özgürlüğüne kavuşmuş, 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilan etmiştir.

 

Bundan tam 33 yıl önce kurulan demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, uluslararası toplumun yıllardır Kıbrıs Türk tarafına karşı sürdürdüğü haksız ambargo ve izolasyonlara rağmen halkımızın iradesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile günden güne daha da gelişmekte ve güçlenmektedir. Geçen yılın Ekim ayında açılışı gerçekleştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi ile Anavatanımız Türkiye’den gelen su ilk olarak Gazimağusa ve Lefkoşa, daha sonra ise tüm yerleşim bölgelerimize verilmeye başlanmış, su sorunumuz çözülmüş, halkımız suya kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında, ayrıca, geçtiğimiz Ekim ayında deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini içeren enerji anlaşması imzalanmıştır. Bu ve bunun gibi projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti ile devletimiz arasında var olan ekonomik ilişkiler ve güçlü bağlar daha da gelişip devam edecektir. Anavatanımız Türkiye ne kadar güçlü olursa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de o kadar güçlü olacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesini engellemek için geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılmış bir darbe girişimi olmuştur. Kıbrıs Türk halkı bundan son derece üzüntü duymuştur. Demokrasiye karşı yapılan bu çirkin olayların bir daha yaşanmamasını temenni eder, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine sabırlar diliyorum.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda kalkınması ve güçlenmesi Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olan kalıcı bir anlaşmaya varmak için Birleşmiş Milletler nezdinde yaklaşık 50 yıldan beri devam eden müzakerelerde Kıbrıs Türk tarafının da güçlü olmasını sağlayacaktır. Müzakereler çerçevesinde geçtiğimiz

hafta İsviçre’de beş gün süren görüşmelere bir hafta ara verilmiş olup, Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis 20 Kasım’da Cenevre’de yeniden bir araya gelecektir. Kıbrıs Türk tarafı iyi niyetle çabalarını sürdürmekte, adada siyasi eşitliğe dayalı adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılması yönündeki iradesini ortaya koymaktadır."dedi.

 

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu mesajının son bölümünde"Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle anar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Mersin bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlarım." dileklerini belirtti.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

30-01-2024 - RÖPORTAJ

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

04-10-2023 - RÖPORTAJ