Mersin’de bağımlılıkla mücadele çalışmalarına yeni bir proje daha eklendi. Mersin Valiliği himayelerinde hayata geçirilen “Değişim Noktası Projesi”, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Programa katılan Mersin Valisi Atilla Toros, projenin yalnızca bir tanıtım çalışması olmadığını, Mersin’de bağımlılıkla mücadelede yeni ve güçlü bir iradenin ortaya konulduğunu söyledi.
“Bireyde başlayan değişimi topluma yaymak istiyoruz”
Programda konuşan Vali Toros, projenin temel hedefinin bireyde başlayan olumlu değişimi toplumun geneline yaymak olduğunu belirterek, “Bugün, Mersin için anlamlı bir adım atıyoruz. Sadece bir projeyi tanıtmıyoruz. Bir iradeyi ortaya koyuyoruz. Hedefimiz, bireyde başlayan olumlu değişimi topluma yaymaktır” ifadelerini kullandı.
Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca güvenlik tedbirleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Toros, önleme, koruma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekti.
Toros, “Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, bağımlılıkla mücadelede güvenlik tedbirlerini önleme, koruma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla tamamlayan bütüncül bir anlayışı güçlendiriyoruz” dedi.
“Projenin merkezinde gençler var”
Bağımlılıkla mücadelede gençlerin korunmasına özel önem verdiklerini ifade eden Vali Toros, bazen bir gencin hayatındaki olumlu değişimin kendisine uzanan doğru bir elle başlayabileceğini söyledi.
Toros, “Onları yalnızca risklerden uzak tutmak istemiyoruz. Hayata güçlü bağlarla tutunmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Gençlere de önemli mesajlar veren Vali Toros, geçmişte yapılan hataların ya da yanlış tercihlerin bir gencin bütün geleceğini belirlememesi gerektiğini ifade etti.
Toros, gençlere şu sözlerle seslendi:
“Bir hata, bir yanlış tercih, bir kötü çevre, hiçbiri sizin geleceğinizi belirlemek zorunda değil! İnsan değişebilir. Hayat değişebilir. Yeter ki ilk adımı atın. O ilk adımı attığınızda, biz yanınızda olacağız.”
Pilot bölgelerde uygulanacak
“Değişim Noktası Projesi” ile bağımlılık riskinin azaltılması, bağımlı bireylerin ve ailelerinin desteklenmesi ve psikososyal iyilik hâllerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
İlk etapta pilot bölgelerde uygulanması planlanan projenin, uygulamalardan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Mersin genelinde yaygınlaştırılması öngörülüyor.
Projenin, bağımlılıkla mücadelede bireyi ve ailesini merkeze alan destek mekanizmalarının güçlendirilmesine katkı sunması amaçlanıyor.
Proje stantlarını ziyaret etti
Tanıtım programının ardından Vali Atilla Toros, proje paydaşları tarafından oluşturulan stantları ziyaret etti. Toros, stantlarda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Program, bağımlılıkla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluk üstlenmesine yönelik verilen mesajlarla sona erdi.
Vali Toros, konuşmasının sonunda projenin temel yaklaşımını üç cümleyle özetledi:
“Birlikte fark edelim. Birlikte destek olalım. Birlikte değiştirelim.”















