Mersin Mezitli İlçesi Kuyuluk Tabiat Parkı'nda Birgün Okur İnsiyatifi'nin düzenlediği "BirGÜN'lük Festival" etkinliğine Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, önceki dönem CHP Mersin milletvekilleri Prof. Dr.
Birgün Okur İnsiyatifi adına yapılan "Bizler BİRGÜN OKUR İNİSİYATİFİ olarak hem tutuklanan gazetecilere sahip çıkmak hem de bu teknolojinin esnekliği hem de geçmişteki bir gösteri bu yıl da hayatta kalmak için 17 Mayıs'ta BİRGÜN'lük FESTİVAL'de halkımızla buluşuyoruz" ifadesinde bulunuldu.
Birgün Gazetesi'nde yazar, ünlü karikatürist Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz'ün moderatörlüğünde gazeteci Barış Terkoğlu ve Birgün Gazetesi Yayın Koordinatörü gazeteci Yaşar Aydın birer söyleşi gerçekleştirdi.
Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Yaşar Aydın, yaptıkları açıklamalarda örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.
Barış Terkoğlu, halkın hak ve hukuk mücadelesiyle anayasal haklarını koruyabileceğini belirterek, “Bu halk hakkını da hukukunu da kurumlarını da geri alacak” dedi.
Yaşar Aydın ise toplumdaki öfke ve itirazın sandığa yeterince yansımadığını ifade ederek, örgütlü mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti. Aydın ayrıca, gazeteci İsmail Arı’nın BirGün gazetesinin önemli bir parçası olduğunu söyledi.
Büyük ilgi gören söyleşi bitiminde yapılanlardan büyük alkış aldı. Gazteciler kitaplarını okuruna imzaladı.
"BirGÜN'lük Festival" kapsamında sabahın ilk saatlerinden itibaren piknik uyarısını dolduran Birgün okurları aileleriyle birlikte canlı müzik eşliğinde eğlendi, halaylar çekti. Çocukların büyük ilgisini çeken oyun alanları, tiyatro ve palyaço gösterileri gün boyu sürdü.
Öğle saatleri Birgün Okur İnsiyatifi'nin hazırladığı kumanya festivaline katılmalara dağıtıldı. Festivalde kitap stantları, üretici kadın stantları yer alırken, resim ve fotoğraf sergileri açıldı.
Kirbit Kutusu konseri gençleri coştururken, ünlü Hüsnü Arkan hayranlara güzel bir konser verdi.
Salih Pala
MERSİN KENT HABER
















