Cemiyet Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Türk bayrağının milletin bağımsızlığının, birliğinin ve onurunun simgesi olduğu vurgulandı. Açıklamada, bayrağa uzanan her kirli elin doğrudan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve aziz millete yönelik açık bir provokasyon olduğu ifade edildi.
Söz konusu saldırının, terörün yalnızca silahla değil, aynı zamanda milli semboller üzerinden de ülkeyi hedef aldığının açık bir göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, terör örgütleri ve uzantıları tarafından gerçekleştirilen bu tür provokasyonların milletin birlik ve beraberliğini asla zedeleyemeyeceği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağına ve milli değerlerine uzanan her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duracak kudrete sahip olduğu vurgulandı.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti, açıklamasının sonunda şanlı Türk bayrağına yönelik bu menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, devletin ve güvenlik güçlerinin her daim yanında olduklarını kamuoyuna saygıyla duyurdu.
















