OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİ SEL HASARINDA NE YAPMALI

Uzun zamandan sonra yine Mersin’imiz dogal afetlerden biri olan sel felaketi ile karsı karsıya kalmıs olup bircok vatandaşımız zarar görmüştür.Öncelikle tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Bu süreç de bizimle alakalı olan otomobil kullanıcılarının dikkatini cekmek istediğimiz bir kaç konu var.Eğer aracınızla yüksek su seviyesine maaruz kalırsanız ne yapmanız gerekir?

RÖPORTAJ - 09-01-2017 18:31

OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİ SEL HASARINDA NE YAPMALI
Advert

VW OPAT OTOMOTİV & AUDI ALDO OTOMOTİV Aldo Grup Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ozan Özten,sel felaketiyle karşı karşıya kalan araç sahiplerini bilgilendirerek,neler yapılması gerktiğine dikkat çekti.


Ozan Özten konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada,"Yağışın yoğun şekilde düşüp, su seviyesinin jant yüksekliğine ulaştığı hallerde  aracımızı kullanmaktan vazgeçmeliyiz. Kesinlikle kullanmamalıyız.

Su yüksekliği ayağımızı gazdan çekip, tekrar gaz vermek zorunda kaldığımız durumunda aracın motoruna zarar verecek ve  maddi hasar oluşacaktır.

Su içinde de seyir halindeyken aracımız stop ederse tekrar çalıştırmamalı , yardım alarak  trafiği engellemeyecek konuma getirmeliyiz.(eğer mümkünse)

Kasko şirketimizin acil yardım hattına ulaşarak  ücretsiz çekici hizmetinden yararlanmalasınız.

Kasko poliçelerinizde ücretsiz çekici hakkı bulunmaktadır.

Bir yılda 5 defada aracınızı beklenmedik durumlardan dolayı  çekici ile taşıtmak isterseniz  5 defasında da size bu hizmeti verecektir.

Çekici hizmeti alamayacağınız doğal afet durumlarında ise, can güvenliğiniz için, aracınızdan çıkınız aracınızı kaldırım üstlerine , yada güvenli park alanlarına kitleyerek  bırakınız,

Can güvenliğiniz için olay yerinden ayrılınız.

Aracınızın anahtarı kontakta olmadığı sürece, kasko şirketi hırsızlık, doğal afet, deprem yada aracın bırakılan yerden kaybolması (yağıştan dolayı denize , nehire kayıp gitmesi gibi.. ) ,yanma hasarlarında teminat dahilinde zararınızı karşılayacaktır.

Öncelikli can güvenliğidir, sel hasarlarında suyun gücü küçümsenmemeli mutlaka araç terk edilmelidir.

Selde araç içerisinde sürüklenmek , aracı terk etmek istememek can kaybına yol açabilir. Aracınız yetkili servislere cekilidikten sonraki süreçde ise aracınız yüksek seviyede ve güvenilir  bır sekilde işlem görecek olup ,arac sahiplerinin kulaktan dolma şehir efsanelerine inanmamalarını özellikle belirtmek istiyoruz.İstedikleri hertürlü bilgi yetkili servislerden alabilirler.

Bölgemizde yaşayan insanlarımız için;  mümkün olduğu kadar Güney’den Kuzey’e seyir etmekten kaçınıp , Doğu ve Batı yani denize paralel seyir etmeyi tercih ediniz. Umulmadık, beklenmedik su birikimlerinin ani patlamaları (logarlar, büyük su boruları , nehir taşmaları, göl taşmaları,meski su depolarının devrilmeleri) sizi aracınızla, ya da yaya durumdayken denize sürükleyecektir.  Soğuk kanlılık ve hız  en iyi dostunuz olacaktır."açıklamasında bulundu.

Ozan Özten,"Aldo Grup olarak önümuzdeki sureçde vatandaslarımız buna benzer felaketlerle karşılaşmamasını diliyor , Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyoruz.Unutmayınız ki Araçlarınız ile ilgili  Tüm yetkili Servisler Size En Doğru ve Sağlıklı Bilgileri Verecektir. Saygılarımızla."

 Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Advert
DİĞER HABERLER
Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

Türkiye’de Yabancı Müzik Alışkanlıkları Açıklandı

30-01-2024 - RÖPORTAJ

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

MAXUS, Doğan Trend ve Derya Grup Güvencesiyle Mersin’de…

04-10-2023 - RÖPORTAJ