Vali Su, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde İncelemelerde Bulundu

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İlk olarak Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet toplantılarına başkanlık etti,ardından Tarsus OSB’nin kurulacağı alanı ziyaret etti.

EKONOMİ - 13-10-2019 21:50

Vali  Su, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde İncelemelerde Bulundu
Advert

Vali Ali İhsan Su yaptığı açıklamada 530 hektar alan üzerine kurulması planlanan Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin 08.10.2019 tarihinde imar planının kesinleştiğini, yatırımcılardan gelen talepler doğrultusunda sektör grubu ve unvan değişikliği için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruda bulunulduğunu kaydetti. Değişiklik talebinin 12.09.2019 tarihinde onaylandığını, OSB’nin sektör grubunun karma, unvanının da ‘Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ olarak değiştirildiğini sözlerine ekleyen Vali Su, sanayicilere yeni üretim alanlarının oluşturulması ve istihdamın arttırılması amacıyla yaşama geçirilmesi planlanan projenin önemini vurguladı.

 Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Ali Ulusoy, Müteşebbis heyet üyeleri ve Bölge Müdürü Caner Özcan’ın da katılımıyla gerçekleşen Vali Ali İhsan Su’nun Tarsus OSB arazisindeki inceleme ziyareti, imar planı hakkında yetkililerden bilgi almasıyla son buldu.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
MTSO Başkanı: Irak-Suriye-Türkiye Hattı Dünya Lojistiği ve Ekonomisinin Yeni Koridoru Olacak

MTSO Başkanı: Irak-Suriye-Türkiye Hattı Dünya Lojistiği ve Ekonomisinin Yeni Koridoru Olacak

21-05-2026 - EKONOMİ

AHKİB BAŞKANLIĞINA  AYTEK SEÇİLDİ

AHKİB BAŞKANLIĞINA AYTEK SEÇİLDİ

20-05-2026 - EKONOMİ