YABANCI ÖĞRENCİLER YENİŞEHİR AKADEMİ'Yİ GEZDİ

Yenişehir ilçesinde bulunan Aydınlıkevler İlkokulu ev sahipliğinde “Hep Birlikte Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerini Sistemle Öğrenelim” ERASMUS+ Projesi kapsamında İtalya ve Lüksemburg’dan gelen 13 kişilik proje ekibi Yenişehir Belediyesi Akademi’yi ziyaret etti.

EĞİTİM - 27-09-2023 19:04

YABANCI ÖĞRENCİLER YENİŞEHİR AKADEMİ'Yİ GEZDİ
Advert

Yurt dışından gelen öğrenci ve öğretmenler Yenişehir Belediyesi Akademi’yi gezdi

Yurt dışından gelen öğrenci ve öğretmenler Yenişehir Belediyesi Akademi’de devam eden LEGO ve robotik kodlama atölyesi çalışmalarına katıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesinin eğitim alanındaki proje ve kurumları Avrupa Birliği projelerine de model oldu. İtalya, Lüksemburg, Yunanistan ve Türkiye’den paydaşların yürüttüğü proje kapsamında Mersin’e gelen öğretmenler ve öğrenciler Yenişehir Belediyesi Akademi’yi gezdi, robotik kodlama ve LEGO eğitimi aldı.“Hep Birlikte Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerini Sistemle Öğrenelim” ERASMUS+ Projesi kapsamında yabancı öğretmen ve öğrenciler, Türkiye’deki eğitim uygulamalarını incelemek üzere Mersin’e geldi.Konuk ekibin ziyaret ettiği eğitim kurumlarından biri de Yenişehir Belediyesi Akademi oldu.

Akademi öğretmenleri tarafından İtalya ve Lüksemburg’dan gelen ortaokul seviyesinde 11-12-13 yaşlarında 6 öğrenciye robotik kodlama ve LEGO eğitimi verildi. Konuk öğretmelere ise Yenişehir Belediyesi Akademi’de yürütülen eğitim projeleriyle ilgili bilgi verildi.

“Özgün atölyelerle öğrencilerin sahaya ve eğitime entegre olmasını sağlıyoruz”

AB projesini Türkiye ayağında yürüten koordinatör Pınar Arısoy, “Yenişehir Aydınlıkevler İlkokulu, İtalya, Lüksemburg ve Yunanistan’dan eğitim kurumları paydaşlığında AB projesi için buradayız Dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak özgün atölyelerle öğrencilerin sahaya ve eğitime entegre olmasını sağlıyoruz” dedi.Arısoy, “Projede kız çocuklarını önceledik. Özellikle kız çocuklarını öncelememizin sebebi yaptığımız araştırmalarda tüm Avrupa’da ortak sorun mesleki ve mühendislik alanlarına kız çocuklarının yönelimi erkek çocuklarına göre yedi kat daha az. Bu nedenle de projemizde hedef kitle ve katılımcı olarak kız çocuklarını önceledik” diye konuştu.

“Ortaklarımız buradaki donanıma hayran kaldılar.”

Proje kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı öğrenci ve öğretmenlerin Yenişehir Belediyesi Akademi’yi de deneyimlediğini ifade eden Arısoy, “Hem Türkiye eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar hem de öğrenciler Türkiye eğitiminde sürdürebilir kalkınmayla ilgili müfredatta ve sahada nasıl öğreniyorlar bilgisini aldılar. Yenişehir Belediyesi Akademi bu anlamda Mersin’in spesifik kurumlarında biri. Çünkü hem robotik eğitimlerinin hem de sitem temelli tasarım odaklı eğitimlerin yapıldığı tek kurum. Hatta Türkiye’deki tek kurum. Biz de o yüzden projemizde öğrenci ve öğretmenlerimiz için eğitim talep ettik. Teşekkür ediyoruz, bizi kırmadılar. Ortaklarımız buradaki donanıma hayran kaldılar. Yani Avrupa’da dahi olmayan bir donanıma sahip bir kurum olduğu için de Türkiye olarak gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM