23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MERSİN'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mersin Cumhuriyet meydanında coşkuyla kutlandı.

GÜNCEL - 23-04-2024 21:02

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MERSİN'DE COŞKUYLA KUTLANDI
Advert

Saygı duruşunda bulunulması, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan kutlama programı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşması ile devam etti.


Programda; Yenişehir Gazi Anaokulu, Toroslar Çukurova İlkokulu, Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu öğrencilerinin gösterileri, Ankara Yenimahalle Belediyesi Tubil Halk Dansları Topluluğu, Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu ve Mezitli Merkez Ortaokulu, Büyükşehir Belediyesi çocuk kursiyer öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sergilendi. Barbaros Ortaokulu öğrencisi Fikret Ünal tarafından ‘’Hürriyet Bayramımız’’ adlı şiir, Yenişehir İlkokulu öğrencisi Esila Öztürk tarafından ‘’23 Nisan” adlı şiir okundu.

 

Kutlamalar kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Vali Pehlivan, renkli görüntülere sahne olan kutlama programının ardından alanda bulunan vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet etti bayramlarını kutladı, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen programa; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve eşi Nuran Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Ağır Ceza Reisi Mustafa Kahveci, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erol Yaşar Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Aydın İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Advert
DİĞER HABERLER
Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anılıyor.

Denizler, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda Anılıyor.

03-05-2024 - GÜNCEL

KURS MERKEZLERİ’NDE SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

KURS MERKEZLERİ’NDE SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

03-05-2024 - GÜNCEL