Anadolu Yönetim Danışmanları ile İş Dünyasının İşbirliği

Anadolu Yatırın Danışmanları Derneği (AYDD)Yönetim Danışmanları ile İş Dünyasının  buluşmasının önemi gündemiyle toplandı.

EKONOMİ - 07-10-2023 19:46

Anadolu Yönetim Danışmanları ile İş Dünyasının İşbirliği
Advert

Mersin Divan Otel'de gerçekleştirilen AYDD toplantısına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, AYDD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz'ün yanı sıra  BALPET Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Başkan, YÖRÜKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, MODEL Fabrika Direktörü Bahattin Aslan'ın konuk olarak katıldı.

Toplantıda Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır, Mersin Yönetim Danışmanları ile  İş Dünyasının  buluşmasının önemi gündemi ile gerçekleştirilen toplantıda AYDD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, "Yeni Girişimcilik ve Şirket Ömürlerinin Uzatılmasında İş Planının Öenemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Başkan Gündüz, Yatırım danışmanlığını İstanbul'da sıkışık kaldığını, Anadolu'da yaygınlaşması zor olduğuna dikkat öekerken, her türlü zorluklara rağmen Anadolu'da yaygınlaştırmak için Anadolu Yarırın Danışmanları Derneği'nin bu amaçla kurulduğunu söyledi. Aile şirketlerinin ülkemizde ömürlerinin kısalığı ile ilgili nedenleri ortaya koyarken, eksik olan yatırım danışmanlarının olmamasına bağladı.Türkiye'de kurulan 100 şirketten 96'dı on yıl içinde türlü nedenlerle iflas ettiğini, ancak yüzde 4'ü ayakta kaldığının alxtını çizen Gündüz, şirketler bir plan dahilinde kurulmalı, mutlaka profesyonellerden destek almalı.Bir Çin Atatasözünde derki:  "Üçüncü Göz çok önemli. Ne kadar zeki olursanız olun" dedi. Yönetim Danışmanlarına seslenerek  Gündüz, Yönetim danışmanlığının çok önemli olduğunu kamusal bir görev üstlendiklerini, iflasların önüne geçtiklerini, şirketlerin verimliliğini artırdıklarını, ülke ekonomisine katı verdiklerini  ifade etti. Yeni Girişimcilik ve  Şirket ömürlerinin uzatılmasında İş Planının önemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda 6 konu, 10 konunun uzmanları tarafından değerlendirileceğini ifade ettiği açılış konuşmasında  gündemin konuklarını AYDD Üyelerine tanıttı.

"Bu ülkede eğitim aldık, hepimizim ülkemize borcu var. Bilgi ve birikimlerimizi paylaşarak daha iyi bir toplum yaratabiliriz."  sözüyle başladığı  toplantıdaki kısa konuşmasında  MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, yönetim danışmanlığının şirketlerin geleceğinde önemli roller üstleneceğine dikkat çekerek, aile şirketlerinin yok olup gitmesi ülke ve kent ekonomisine  büyük zarar verir. Yönetim danışmanlarının profesyonel destekleriyle şirketlerin gelecekleri iyi planlanacağını dile getirirken, aile şirketleri ve diğer kurlu şirketlerin daha başarılı olması geleceğin iyi planlanmasıyla mümkün olduğunu, bu kapsamda yönetim danışmanları şirketlerin kurumsallaşmasında akif roller üstenmesi gerekiyor. Şirketleri yönetim danışmanları ile iş birliği içinde çalışarak planlamalarda bulunmalarını istedi.


 Aile Anayasasının gerekliliği ve Kurumsallaşmanın işletmelere faydaları Prof Dr Köksal HAZIR ve Doç Dr Metin OCAK bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hazır, Kurulan aile şirketlerinin sadece & 3'ü 3. kuşaklara kaldığına dikkat çektiği açıklamalarında aile içi konseltus oluşturulamadıysa  şirket yok olup paramparça oluyor, Avrupa'da ise bu oran % 30 Aile şirketlerinde aile anayasası ihtiyaç olduğunu ifade eden Hazır, Aile anayasası ile  şirketlerin geleceği garanti altına alınır" dedi.
Yalın Üretim Hatice AYDIN ve Mehmet EROĞLU Yalıtım felsefesi ile yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgilendirirken kurumsallaşmaya dikkat çekildi. Kurumsal Aile, Kurumsal Şirket ile ilgili açıklamalarında aile bileşenlerine büyük sorumluluk düştüğünü dile getirildi. Aile şirketlerinde kurumsallaşmanı boyutları ile ilgili açıklamalarda bunuldu.,
Finansal Analiz ve Riskler  ilgili sunumunda Prof Dr İlhan Ege ,Finansal gelişme, finansal okuryazarlık ve olmazsa olmazın sürdürülebilirliğine vurgu yaparak açaıklamalarına başlayan Prof. Dr. Ege,finansal açıdan dünyayı yakınen takip edilmeli, gelişmeleri izlemeli, finasal kaynaklara ulaşmakta dünyada olup bitenler büyük önem arzettiğini , bu yüzden finansal sistem savaş, iklim, enflasyon, hastalık-salgın, büyük depremler, gibi nedenler derinden etkienmesiyle finansal sistem her zaman bu nedenlerle risk altında olduğunu belirtti. Önemli olan  finansal sistemde riski yönetmek, bu dönemlerde temkinli adımlar atmak, teşvikler almak,sürdürülebilirlik, istikrar politikaları sağlıklı geçişi sağlayacağına dikkat etti.

Hasan Kurtulan ise işletmenin nefes alması doğru nakit akışı ile sağlanmalı ifadesinde bulundu. Şirketin nereye gittiğinini sayıların diliyle dile getiren  Adnan Koluş, işletmenize nereye gittiğini en doğru biçimde sayılar öğrettir" dedi.
Vergi İncelemelerinde dikkat edilecek hususlar YMM Harun DUMLU  Vergi incelemesi,vergi süreci, nelere dikkat elilmesi ile ilgili açıklamalarıda yaşadığı örneklerdenen  yola çıkarak   vergi, vergi denetimleri, tebligatlar, tebligatlara süresi içinde gerekli olanları yapmak,, iş insanlarının bu konuda versi memurları ile iyi diyaloglar içinde olmalarının gerekliliğine dikkat çekti, vergi inceleme sürecini doğru yönetilmesi çağrısında bulundu.

Toplanntıda  BALPET Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Ali Başkan, YÖRÜKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, yatırım danışmanlarının şirket yönetiminde ne kadar büyük önemli olduğunu, geleceği planlamada verilen danışmanlık hizmetlerinden çok yararlandıklarını, sürçte yaşadıkları deneyimlerle dile getirdiler.

Konunun uzmanları AYDD Üyelerinin sorularını da toplantıda yanıtladı.
Konuşmaların ardından AYDD Yönetim Kurulu ve Üyeleri basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

28-04-2024 - EKONOMİ

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

26-04-2024 - EKONOMİ