Ekonomimiz, Mersin Ekonomi Zirvesi'nde

Ünlü ekonomist Akademisyenler Mersin Ekonomi Zirvesi'de ülke ekonomisini değerlendirdi.

EKONOMİ - 22-12-2023 18:27

Ekonomimiz, Mersin Ekonomi Zirvesi'nde
Advert

MTSO Konferans Salonu'nda başladı. Zirvenin moderatörlüğünü Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Esen'in yaptığı konferansta İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ege Yazgan, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ve Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Türk ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler, dünya ve ülkemizde yaşanan yaşanan ekonomik kriz, süreçler, gelinen bu noktada ekonominin değerlendirmesi yapıldı.

SONUÇ OLARAK

Ekonominin ilk Üç yılında kemer sıkmak, 

İlk üç yılda dövüzdeki kur hedef; bu yıl Yıl sonu itibariyle dolar 30 TL, 2024 sonu 40 TL, 2025'inde ise 50 TL öngörülen enflasyon hedefi % 50 olmak koşuluyla, sonrasında TL değerlenir, yürütülen politikadan vazgeçilmez ise enflasyon tek haneli rakamları görür. 

2018'e dönmek için dü yada yaşanan krizi Batılı ülkeler 3 yılda aşarken bizim 5 yıla ihtiyaç olduğu öngörüldüğü, bunun için de para ve maliye politikasında disiplini için Maliye bakanı ve Merkez Bankası başkanın hedeflediği polikaları çerçevesinde konuşmacılar Öngörülerini ortaya koydu.

Advert
DİĞER HABERLER
MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

28-04-2024 - EKONOMİ

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

26-04-2024 - EKONOMİ