Gülcan Kış, Boşuna mı Okudular?

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, mimar, mühendis ve şehir plancılarının taleplerini meclise taşıdı.

EĞİTİM - 19-10-2023 11:15

Gülcan Kış, Boşuna mı Okudular?
Advert

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye'de mühendislerin yüzde 60'tan fazlasının asgari ücret ile çalışmak zorunda olduğuna dikkat çekti. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin "Boşuna mı okuduk" kampanyasına destek veren Gülcan Kış, "Ben de bir inşaat mühendisi olarak bu haklı davada yanlarındayım" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış mühendis, mimar ve şehir plancılarının taleplerini meclis genel kurulunda dile getirdi.

Türkiye'nin tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadığına değinen Gülcan Kış, hayat pahalılığı ve artan fiyatların mühendis ve mimarları da derinden etkilediğini söyledi.

Kış, "Ülkemizin kalkınması, sanayileşmesi ve gelişmesi sürecinde mühendis, mimar ve şehir plancılarının katkıları son derece büyüktür. İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam ediyor.

Bugün, mühendislerin yüzde 60'tan fazlası asgari ücretle çalışıyor, mezun olan her genç ya işsizlikle ya da düşük ücretle karşı karşıya. Üreten ve gelişen bir Türkiye için bilimin ışığında çalışan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği seslerini duyurmak, sorunlarına dikkat çekmek adına "Boşuna mı okuduk?" kampanyası başlatmışlardır. Ben de bir inşaat mühendisi olarak, bu haklı davada yanlarında olduğumu iletiyor, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin 69'uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

 

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM