KKTC'nin Kuruluş Töreninde Başkonsolos Mendeli Konuşurken Fenalaştı

KKKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, KKTC'nin kuruluşunun 39. Yıldönümünü töreninde konuşma yaparken rahatsızlanarak bayıldı.

GÜNCEL - 15-11-2022 10:31

KKTC'nin Kuruluş Töreninde Başkonsolos Mendeli Konuşurken Fenalaştı
Advert

Mersin Cumhuriyet Alanı'nda KKCT'nin kuruluşunun 39. Yıldönümünü töreninde KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli konuşma esnasında rahatsızlık geçirdi. Fenalaşan Menseli kürünün önünde bayıldı. Tören alanına ambulans çağrıldı. İlk müdahale  törene katılan ekiplerce yapıldı. Ambulansın gecikmesi üzerine Mendeli makam aracı ile hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki tören sona erdi.

KKTC'nin kuruluşunun 39. Yıldönümünü töreni çelenklerin konması ile başladı. Saygı duruşunun ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Bir öğrencinin şiir okuması ile devam etti.

KKTC Mersin Başkonsolosu Mendeli, KKTC'nin adının "tarihe yazılan şanlı bir sayfa" olduğunu vurgulayarak  "Bugün başı dik ve onurlu bir biçimde kendi vatanımızda özgürce yaşayabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize, ulusal kahramanlarımıza, doktor Fazıl Küçük'ten Rauf Raif Denktaş'a uzanan şanlı ecdadımıza ve ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz." ifadelerini kullandı

Günün anlam ve önemini ilgili konuşması esnasında KKTC Mersin Başkonsolosu fenalaşarak baygınlık geçiröesinin ardından tören sona erdi. 

Başkonsolos Mendeli’nin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Salih Pala 

MERSİN KENT HABER 

 

Advert
DİĞER HABERLER
Gülcan Kış, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

Gülcan Kış, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

30-04-2024 - GÜNCEL

MERSİN TABİP ODASI'NIN YENİ BAŞKANI DR İZZET ÇALIŞ

MERSİN TABİP ODASI'NIN YENİ BAŞKANI DR İZZET ÇALIŞ

29-04-2024 - GÜNCEL