MEP 12. DÖNEM BAŞKANI SERVET ÖZKAYA OLDU

Mersin Ekonomi Platformu'nda dönem başkanlığı görev devir teslim töreni gerçekleşti. 11. Dönem Başkanı Özcan Demir, dönem başkanlığını Servet Özkaya'ya devretti.

GÜNDEM - 20-08-2023 20:45

MEP 12. DÖNEM BAŞKANI SERVET ÖZKAYA OLDU
Advert

Törende konuşan önceki dönem başkanı Özcan Demir bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti ve Mersin Ekonomi Platformunda görev yapan başkan ve yönetimler ile temsil ettikleri derneklerin, yeniden yapazami hassasiyet gösterdiklerini belirti.

Dönem başkanlığını devralan Servet Özkaya da yaptığı konuşmada yeni bir Mersin Ekonomi Platformu faaliybaşladıklarını belirterek " Bir araya gelmenin başlangıç, bir arada durabilmenin ilerleme, birlikte çalışmanın baçıkarak artık kaynaşma ve bütünleşme sürecini tamamlamış bulunmaktayız."dedi

Mersin Ekonomi Platformu'nun 2011 yılında Mersin de ekonomi odaklı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşdernek ve danışma kurullarıyla beraber 33 üyesi ile Mersin adına girişimlerde bulunan güç birliği platformu oldkentimizin gelişmesi amacında kurulduğu günden bu güne geride bıraktığı 12 yıl süresince birlik ve beraberlikgerçekleştirmiştir. Hepimizin Sevdası Mersin’dir. Mersin, sahip olduğu coğrafi avantajlar ve doğal potansiyel ilekonomik olarak ta çok önemli bir şehrimizdir. Hepinizin malumu olduğu üzere Ticaret, Sanayi, Turizm, Tarımsahip olduğu potansiyelleri ile yakın gelecekte Mersin ülkemizin en cazip illerinden olma yolunda hızla ilerlemektedir." dedi.

Mersin Ekonomi Platformu olarak; önümüzdeki süreçte, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ortaya çıkan yabüyük pay almasının ana hedefleri olacağını ifade eden Özkaya, "Bu amaç etrafında bir araya gelen MEP üytarihte bitirilmesi ve yeni projelerle marka değerinin artmasını, Mersinin kendi içerisinde bütün, bölgesinde etkin ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasına katkıda bcazip duruma kavuşmasını, Mersin imajının ve algısının Türkiye ve dünyada pozitif olmasını, arzu etmekteyiz.

 

Mersin Ekonomi Platformunun 2. bir faz olan yeni döneminde katılımcı yönetim anlayışımızın bir gereği olaratoplantılarına katılarak önerdikleri projelerini platformumuzda değerlendirerek kentin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurup takip edeceğiz.

 Kentin ekonomi alanındaki konuları için bir koordinasyon ve buluşma noktası olacağız

Yol haritamız; Yerel yönetimler ve hükümet temsilcileri, bakanlıklar başta olmak üzere TBMM ve Cumhurbaşkharcayarak mersin için gerekli projelerin hayata geçirilmesine vesile olmak ana hedefimiz olacak. Yapılacak olan faaliyetleri de kamuoyuyla sizlerin aracılığıyla sıklıkla paylaşacağız. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, odalarımızdan oluşan çatı kuruluşlarımız, danışma kurulukuruluşlarımızın başkan, yönetici ve çalışanlarına bu değişim ve dönüşüme bu güne kadar olduğu gibi bundadolayı Mersin Ekonomi Platformu Yönetimi adına huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyorum." diyerek konuştu.

 

MEP

 

MERSİN EKONOMİ PLATFORMU YÖNETİM KURULU

 
 

KURUM

ADI SOYADI

 

MEP

MERSİN EKONOMİ PLATFORMU

Servet ÖZKAYA

 

1

ASKON

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği

Hasan ARSLAN

 

2

AYYD

Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği

Feridun GÜNDÜZ

 

3

ÇUGİDER

Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği

Sibel GELBUL

 

4

GİŞKAD

Girişimci İş Kadınları Derneği

Mürvet BEYDAĞI

 

5

MEPİAD

Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği

Özcan DEMİR

 

6

MERSİNGİAD

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği

Mehmet S. İZOL

 

7

MERYAD

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği

Coşkun DOĞMUŞ

 

8

MESİAD

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği

Hasan ENGİN

 

9

MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği

Mehmet Sait KAYAN

 

10

TURAB

Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği

Fahri KUŞ

 

11

TÜMSİAD

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği

Altan CIKCIK

 
         
     

MERSİN EKONOMİ PLATFORMU SEKTÖR KURULLARI

 
 

KURUM

ADI SOYADI

SEKTÖR

1

UTK

Ulusal Turunçgil Konseyi

Kemal KAÇMAZ

Tarım

2

UND

Uluslararası Nakliyeciler Derneği

Muhittin OCAK

Lojistik

3

MERTİD

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği

Hamit İZOL

Turizm

 

Advert
DİĞER HABERLER
MTSO Başkanı Çakır,  Uluslararası Katılımlı Fuarlar Düzenlemeliyiz

MTSO Başkanı Çakır, Uluslararası Katılımlı Fuarlar Düzenlemeliyiz

03-05-2024 - GÜNDEM

GÜLCAN KIŞ, GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

GÜLCAN KIŞ, GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

03-05-2024 - GÜNDEM