SAĞLIKLI YARINLARA DOĞRU  

Estonya’nın koordinatör olduğu “ SAĞLIKLI YARINLARA DOĞRU  “ adlı KA152 projemizin 1. Hareketliliği Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

EĞİTİM - 03-11-2023 12:42

SAĞLIKLI YARINLARA DOĞRU  
Advert

Projeye her ülkeden 10 çocuk katıldı. 1. Hareketliliğin amacı fiziksel sağlık olduğundan sportif faaliyetler ve yürüyüşler yapıldı. Projenin kültürel faaliyetleri kapsamında Türk Gecesi ve Estonya Gecesi yapıldı.

Proje kapsamında sportif faaliyetlerin yanında birçok sanatsal ve teknolojik faaliyet de yürütüldü. Yenişehir Bilsem Müzik öğretmenleri Esra Erdoğan Kaya, Mustafa Gökay Dinçer ve İnci Bihter Atabey müzik aktiviteleri hazırladı, Sınıf öğretmeni Yıldız Kanlıöz 3D etkinlikler hazırladı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Karadağ ise Anka Kuşu etkinliği hazırladı. Gençler tüm etkinliklere keyifle katıldılar. Kanlı Divane, Cennet Cehennem ve Kız Kalesine kültür turları düzenlendi.  

Projeyi Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yılmaz, Mersin Üniversitesi BÖTE bölümünden Prof. Dr. Serkan Şendağ, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Özel Bürodan Pınar Arısoy ve Nida Ova ziyaret etti.  

Proje boyunca İngilizce Öğretmenimiz Tuğba Bademci, Matematik Öğretmenimiz Gülcihan Su ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Hatice Karadağ gençlerimize liderlik yaptılar.  

Projenin Estonya iletişim kişisi İlona Tint ev sahibi kurumun ve ev sahibi ailelerin misafirperverliği için teşekkürlerini sundu.

MERSİN KENT HABER

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM