Türk Mobilya Heyeti Rusya’da

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), üye firmaların ihracatını ve iş birliklerini geliştirecek çalışmalarına devam ediyor.

EKONOMİ - 30-11-2023 19:29

Türk Mobilya Heyeti Rusya’da
Advert

Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla AKAMİB tarafından gerçekleşen Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti & AKAMİB Rusya Sektörel Ticaret Heyeti 20-24 Kasım’da düzenlendi.

Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE faaliyetine 8 firma, sektörel ticaret heyetine 15 firma katılırken, toplam 35 ithalatçı firma ise B2B faaliyetini ziyaret etti.

Program kapsamında 34’ncü Mebel Uluslararası Mobilya, Dizayn ve Dekorasyon Fuarı da ziyaret edildi.

Rusya’ya hem miktar hem de değer bazında ihracat artışı

Rusya pazarı hakkında bilgi veren AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer, “Rusya’ya olan ihracatımızda artış devam ediyor. Özellikle küresel pazarların daraldığı bir ortamda böyle büyük pazarların büyümesi yaşadığımız kayıpları telafi etmemize yardımcı oluyor. Ocak-Ekim döneminde yüzde 11,5 büyüme kaydettiğimiz Rusya’ya sektör ihracatımız 180 milyon dolar oldu. Miktar bazında ise yüzde 14,1’lik artışımız var. Rusya çok büyük bir pazar ve ihracat rakamlarımızı daha yukarılara taşıyabiliriz. İhracatımızda 10’ncu sırada yer alan ülkenin ithalatından aldığımız payı artırmak istiyoruz. Bu kapsamda Anadolu’da yer alan firmalarımızın Rusya pazarını iyi tanımalarını, iş birlikleri kurmalarını ve burada büyümelerini istiyoruz. Hatay’dan gelen firmalarımız da önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Firmalarımızın kısa ve orta vadede bu ilişkilerin meyvelerini alacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Advert
DİĞER HABERLER
MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

MANCI KEMAL Otomotiv'den 65 MAN Çekici Teslim Edildi

28-04-2024 - EKONOMİ

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

SIFIR OTODA CANLILIK HIZ KESTİ, 2. ELDE KAN KAYBI

26-04-2024 - EKONOMİ