Yenişehir Belediyesinin Karşılıksız Eğitim Desteği Başvuruları Başladı

Mersin Yenişehir Belediyesinin Yenişehirli üniversite öğrencileri için yapacağı 2023-2024 yılı dönemini kapsayan eğitim yardımı başvuruları başladı.

EĞİTİM - 16-11-2023 12:42

Yenişehir Belediyesinin Karşılıksız Eğitim Desteği Başvuruları Başladı
Advert

Eğitim yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler 30 Aralık 2023 tarihine kadar www.yenisehir.bel.tr/tr/egitim-destegi adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Üniversite okuyan Yenişehirli gençlerimizin de yanındayız.” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, devlet üniversiteleri ile Türkiye veya KKTC’de bulunan vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleşen Yenişehirli öğrencilere bu dönemde de eğitim yardımı yapacak. Lisans öğrencilerine 6500 TL, ön lisans öğrencilerine ise 3000TL’lik eğitim yardımı için başvurular başladı.

Başvurular online olarak alınacak

Yenişehir Belediyesinin eğitim yardımına başvurmak isteyen üniversite öğrencilerinden istenen gerekli belgeler ise şöyle; öğrenci belgesi, öğrenci veya anne ve babasına adına düzenlenmiş “Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporu” (Son 6 ay Yenişehir’de ikamet etme şartı aranmaktadır.) Ayrıca Başvuru ekranında bulunan T.C kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve öğrenci adına açılan banka IBAN bilgisi alanları doldurulmalıdır.

Son tarih 30 Aralık

Son başvuru tarihi 30 Aralık 2023 olan eğitim desteğinden faydalanmak isteyen Yenişehirli üniversiteliler www.yenisehir.bel.tr/tr/egitim-destegi adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler detaylı bilgi için 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masası’nı arayabilecek.

Başkan Özyiğit, “Yenişehirli gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyor, kendilerine eğitim hayatlarına başarılar diliyorum”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak her alanda gençlerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimizin başarıları, ülkemizin geleceği için büyük bir umuttur. Bu başarıyı sağlamaları için de bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana her yıl öğrencilerimize nakdi eğitim desteğinde bulunduk. Bu yıl lisans öğrencilerimize 6500 TL, ön lisans öğrencilerimize ise 3000TL’lik destek vereceğiz. Yenişehirli gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyor, kendilerine eğitim hayatlarına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Advert
DİĞER HABERLER
ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

26-04-2024 - EĞİTİM

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

Büyükşehir, Öğrencileri Yetenek Sınavına Hazırlıyor

25-04-2024 - EĞİTİM