KENT
Giriş Tarihi : 20-10-2022 10:37   Güncelleme : 20-10-2022 10:37

14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun lansmanı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla yapıldı.

14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU BAŞLIYOR

Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen lansman, güzergah bilgilerinin yer aldığı sunumla başladı.

23 Ekim Pazar günü koşulacak olan Tarsus Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik Yarı Maraton Koşusu saat 09.00’da, 3 kilometrelik Halk Koşusu ise 09.30’da başlayacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, yine aynı noktada sonlanacak olan Yarı Maraton’un ödül töreni ise 11.30’da yapılacak. Sporcular ve vatandaşlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak maraton heyecanı yaşayacaklar. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıkları günden bugüne çok daha iyi noktalara getirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyor” dedi.

Kendilerini terörle ilişkilendirmeye veya vatan sevgilerini sorgulamaya kimsenin haddi de hakkı da olmadığının altını çizen Başkan Seçer, “Biz bu vatana halel getirmeyiz. Atatürk’ten aldığımız emaneti, bizden sonraki kuşaklara namusumuz ve şerefimizle devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

3,5 yıldır iş başında olmalarına rağmen, 10 yıldır hizmette gibi 24 saat çalıştıklarını belirten Başkan Seçer, “Mersin'de ulaşım alanında trafiği rahatlatacak birçok önemli çalışmaların benzerlerini, Tarsus’ta da yaptık ve daha da yapacağız. Tarsus’ta hizmet seferberliği başlattık” diye konuştu.

Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Benim için önemli bir etkinlik. İnsanların bir arada olması, belli bir süreliğine de olsa huzur bulması; siyasi görüş, mezhep, meşrep ayrımı olmadan bir arada olması benim için önemli. Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu” dedi.

Tarsus Yarı Maratonu’nun 3 kilometrelik halk koşusuna kendisinin geçen yıl katıldığını ve bu yıl yine katılacağını belirten Başkan Seçer, halk koşusuna herkesi beklediğini söyledi.

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala