GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-12-2021 12:45   Güncelleme : 31-12-2021 12:45

2021'DE VERİLMEYEN HAKLARIMIZI 2022'DE ALACAĞIZ

Mersin Tabip Odası, yayınladığı basın açıklamasında Yeni Yılı kutlayarak, "2021'de verilmeyen haklarımızı 2022'de alacağız" ifadesinde bulundu.

  2021'DE VERİLMEYEN HAKLARIMIZI 2022'DE ALACAĞIZ

Mersin Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "2021 yılını pek çok sorun ve sorularla geride bırakıyoruz.  Bu soruları yıl boyunca Sağlık Bakanlığına sorduk ama hiçbir yanıt alamadık.
2021'deki öncelikli sorunumuz pandemiydi,  COVID-19 nedeniyle ölen 532 sağlık çalışanıydı,  hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal haklarıydı...
Sorularımız ise COVID aşılarına karşı bakanlığın neden ilgisiz kaldığı, Turkovac aşısının bilimsel çalışmalarının neden şeffaf bir şekilde yayınlanmadığı, Omicron varyantına karşı ne önlemler alındığı, Meclisten geçen, emekli sandığından emekli hekimlere ciddi kazanım getiren yasanın neden geri çekildiği ve hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal hakları için bakanlığın neler düşündüğüydü.
2021 yılı boyunca bu soruların hiçbirine yanıt alamadık. Gerek Mersin'de ve gerekse de ülkenin dört bir yanında yüzde 90'ı geçen katılımla gerçekleşen 15 Aralık G(ö)REV etkinliğimiz karşısında da hükümet sağır ve dilsizi oynadı.
2022'ye girmek üzere olduğumuz bugün bizler bu soruları sormaya, sorunlarımızı ortaya koymaya ve haklarımızı elde edene dek mücadele etmeye devam edeceğiz.
Son 20 yıldır süren yanlış ekonomik ve sağlık programları nedeniyle genelde tüm sağlık çalışanları,  özel olarak da hekimler çok ciddi sıkıntılar çekmektedir.  Bu sıkıntıların doğal sonucu olarak sadece 2021 yılı içerisinde 8.000 civarında hekim sağlık kamu kurumlarından ayrılmış, 1.200 civarında hekim yurt dışında çalışmayı seçmiştir.
Her ayın ortalarında verilen ek ödemelerin Aralık ayı içinde verilmemiş olması hekimlerin ekonomik sorunlarının artmasına ve iş barışının bozulmasına neden olmuştur.  Bu acil sorunun da hükümet tarafından bir an önce çözülmesi için yetkilileri uyarıyoruz.
Yeni yılda bu sorunlarla karşılaşmamak, iş barışının sağlanması ve sağlık hizmetlerine herkesin nitelikli bir şekilde ulaşabilmesi için, Sağlık Bakanlığının TTB'nin sesine kulak vermesi, önerilerimizin dikkate alınması, yaşamı pahasına halka hizmet vermeye çalışan hekimlerin her türlü haklarının verilmesini talep ediyor, 2022 yılının mücadeleyi ve umudu büyüttüğümüz bir yıl olmasını, halkımıza da şiddetten uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala