GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2023 13:53   Güncelleme : 13-12-2023 16:59

5. Uluslararası Mersin Maratonu'nu Kenyalı Atlet Kıpkorır Kazandı.

5. Uluslararası Mersin Maratonu'nda Bahreyn adına katılan Kenyalı Bernard Kıpkorır Şampiyon oldu. Kıpkorır, aynı zamanda parkur rekoru kırdı. Maratonun ikincisi Kenyalı Asbel Kıprop Ruttu, 3.'sü de Kenyalı Atlet Hillary Kipchumba oldu.

5. Uluslararası Mersin Maratonu'nu Kenyalı Atlet Kıpkorır Kazandı.

Mersin Büyükşehir tarafından düzenlenen 5. Uluslarası Mersin Maratonu'nu beklendiği gibi Kenyalı atletler ilk üç sırada tamamladı.

 42K Kadınlar birincisi Ruth Jebet ise Mersin’de hem parkur rekoru kırdı hem de olimpiyat barajını aşarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılmak için kota hakkı elde etti.

10 Aralık pazar günü Barış Meydanı' tarihi günlerinden birini yaşadı. Günün erken saatlerinde Barış Meydanı2nı dolduran Mersinliler birlikte müzik eşliğinde dans etti. Mersinli spor severlerin büyük ilgi gösterdiği 5. Uluslararası Mersin Maratonu'na dünyaca ünlü maratoncumuz Veli Balı da katıldı. Ünlü maratoncu Veli Bayı'ya sporseverler büyük ilgi gösterdi.

5. Uluslararası Mersin Maratonu'na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Nihat Bağcı hazır bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in verdiği  Maraton Koşusu büyük ilgi çekti. Starla birlikte atletler 42. Km 10 metre Mersin kent içinde düz parkurda havanın güzel olmasıyla denizi, kenti, narenciye ağaçları arasında koştu.

Kenyalı sporsu Bernard Kıpkorır, 5. Uluslarası Mersin Maratonu'nu Kenyalı atlet parkur rekoru kırarak birinci geldi. Kenyalı atletlerin başarısıyla tamamlanan maronun ikincisi. Asbel Kiprop Ruttu oldu.

42K koşusunda kadınlarda birinci Bahreyn’den katılan ve yarışı 2 saat 23 dakika 8 salisede tamamlayan Ruth Jebet oldu. Jebet Mersin’de hem parkur rekoru kırdı hem de olimpiyat barajını aşarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılmak için kota hakkı elde etti. İkinci, Etiyopya’dan Yeneabeba Maru Ejigu 2 saat 28 saniye 24 salise ile ikinci, yine Etiyopya’dan Feyne Gudeto Gemeda ise 2 saat 28 saniye 25 saliselik derecesi ile üçüncü oldu.

5. Uluslarası Mersin Maratonu kapsamında ilk koşu saat 08.45'te patenli sporcuların koşusu ile başladı. Saat 09.00'da Maraton koşusu start aldı. 11.30 ise Başkan Vahap Seçer'inde katıldığı Halk Koşusu ile devam etti.

Başarılı sporcular düzenlcek törenle ödüllerini alacak.

 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör