GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-03-2020 19:45   Güncelleme : 03-03-2020 19:45

ADD Mersin,"Türkiye İlelebet Laik Kalacaktır" Açıklaması

Mersin'de 3 Mart 1924'te TBMM'nde kabul edilen Hilafetin Kaldırılmasının yıl dönümünde ,Türkiye laiktir,ilelebet laik kalacaktır, açıklamasında bulunuldu.

ADD Mersin,

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde ADD Mersin Şubesi'nin düzenlediği "Hilafetin Kaldırılnasıyla ilgili basın açıklamasına YKKED Mersin Şubesi,ÇYDD Mersin Şubesi  ve CKD Mersin Şubesi temsilcileri de destek verdi.

Hilafet ile birlikte Şer’iye ve Evkaf Vekaletinin kaldırılması ve Tevhid-i Tedrisat (Eğitim ve Öğrenim Birliği) Yasalarının kabulünün 96. yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Av. Adnan Gündoğdu, “Hilafet özlemcileri, tek adam yönetimi destekçileri, laiklik düşmanları bilsinler ki Türkiye, laiktir ve ilelebet laik kalacaktır” dedi.

ADD Mersin Şube Başkanı Av. Gündoğdu, “Maalesef kaldırılan Hilafet makamının da yerine, siyasal İslamcı iktidarın liderinin, yeniden adına halife denmeden halife konumuna getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Son yapılan anayasa değişiklikleri ile demokratik-parlamenter sistem tasfiye edilmiş, kuvvetler ayrılığı ve güçler dengesi ilkeleri bir kenara bırakılarak, yargı bağımsızlığı da tasfiye edilerek adeta tüm güçleri elinde toplayan bir tek adam sistemine geçilmiştir. 21. yüzyılın halifesi olmaya özenenler, Parlamentoyu işlevsizleştirmiş ve tek başına yetkili ve etkili, söz ve karar sahibi, adeta Halife olmaya soyunmuşlardır.

Egemenliğin kayıtsız-şartsız ulusta olduğu ilkesi unutulmuş, Atatürk-Cumhuriyet ve Laiklik düşmanı tarikatlar, cemaatler güçlendirilmiş ve hatta ‘Ne istediler de vermedik?’ diyecek kadar yakın oldukları bir cemaat maalesef ülkede bir silahlı darbeye kalkışmıştır. Bugün terörist olarak anılan bu cemaatin yerini giderek başka cemaatlerin almaya başladığı da maalesef ülkemizin duyarlı-aydın kesimlerinin temel gözlemlerinden biridir” dedi.


“Bugün bir kez daha haykırıyoruz” diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hilafet özlemcileri, tek adam yönetimi destekçileri, Laiklik düşmanları bilsinler ki Türkiye, laiktir ve ilelebet laik kalacaktır. Atatürkçüler olarak bir kez daha söz veriyoruz ki devrim yasalarının lafzına ve ruhuna uygun olarak dimdik ayakta duracak ve Türkiye’yi kuruluş ayarlarına geri döndürmek için anayasal tüm haklarımızı kullanarak, demokratik yoldan yeniden Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Ulusal çıkarlarımıza sahip çıkacak, bir başka devletin içişlerine karışmadan komşularımızla barış içinde yaşamamızı sağlayacak bir dış politika anlayışını yaşama geçireceğiz. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirecek bir eğitim anlayışı ile aklı ve bilimi öne çıkaran, her türlü dinciliği, mezhepçiliği dışlayan bir ulusal duruşla Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Mehmetçiğin bir damla kanını, değil Suriye, Libya, dünyaları verseler akıtmamak için mücadele edeceğiz. Bunun için çözüm, kurtuluşta ve kuruluşta olduğu gibi yine Atatürkçü düşüncedir. Atatürkçü düşünce ile Türkiye yeniden kuruluş ayarları ile inşa edilecek ve Devrim yasaları ödünsüz uygulanacaktır. İnanıyoruz. Kararlıyız.” ifadesinde bulundu.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala