KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-10-2022 17:51   Güncelleme : 23-10-2022 19:04

AHMET ÖZER, GİDEREM VAN'A DOĞRU ROMANIYLA KİTAP FUARI'NDA

7. Mersin Kitap Fuarı'nın ikinci gününde yazar araştırmacı ve Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Giderem Van'a Doğru" adlı çıkardığı son kitabını fuarda düzenlenen imza etkinliğinde okurlarıyla buluşturdu.

AHMET ÖZER, GİDEREM VAN'A DOĞRU ROMANIYLA KİTAP FUARI'NDA

Bu yıl 7.si düzenlenen Mersin Kitap Fuarı, sanatçıların yeni kitaplarının buluştuğu etkinliğe dönüştü. Ünlü akademisyen yazar Prof. Dr. Özer, son kitabı "Giderem Van'a Doğru" romanı ile birlikte 35. kitabını da okurlarıyla buluşturmuş oldu. Okurlarına kitabını imzalayan Özer, okurlarıyla sohpet etti.

Mersin'de yaşayan Özer'in dört romanı, bir film senaryosunun yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Portekiz, Filistin, İsrail, Kazakistan ve Azarbeycan'da  çalışma ve araştırmalarının sonucunda pekçok değerli eserler bıraktı. "Altın Kalem Ödülü'nün" yanı sıra  "Yılın Bilim İnsanı" ve de "çevre" konusunda  ödüle sahip olan  Özer 200'ün üstünde yayınlanmış makalesi,,300 Uluslararası ve Ulusal bildiri sahibi.

Son kitabı "GİDEREM VAN'A DOĞRU" yazarın yüreklere kazınan türkünün sanki öykünmesi. Yazar Özer, Mersin Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza gününde kitapla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, " Bu kitap Van'ı anlatıyor. İstanbul' da Van Tanıtım Günlerindeydik. Ben orada şöyle söyledim: "Giderem Van'a Doğru,Yolum İran2a doğru, Kes başım kanım aksın, Kıymet bilene doğru" sözleriyle yaşadığı kenti dile getirirken Van şehrinin kıymet bilenlerin ve  kıymeti olanların memleketi olarak ifade ederek "Onun için insanların Van'a gitmesi gerekir." dedi. Van'a gidenlere seslenen Özer, "Edremit'i görünce Van'ı göreceksin.Sanma ki gittiğin gibi döneceksin.Senden evelkiler de öyle dediler ama akıllarının bir parçasını Van'da bırakıp geldiler." sözleriyle ait olduğu kente övgüler düzenlerken haksız da değil. Van, tarihin, kültürün ve turistik değerleriyle önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Özer, kentin gastronomi özelliğiyle de diğer kentlerden farklılığına dikkat çekerken Van'ın bölge merkezi olduğuna işaret ediyor. " Yazar akademisyen Özer'in doğduğu kente bir vefa olarak gördüğü kitabını tanıtırken coğrafi, kültürel, tarihi yapısının yanı sıra yöre insanının geleneksel değerlerine ve ananelerine olan bağlılığını gelecek kuşaklara aktarıyor. Doğduğu kente karşı şükran borcunu da ödemiş olan Özer, Kitabı okuyanların mutlaka bir gün Van'ı görmeye gideceklerine inandığını dile getirdi.

Yazar Özer, son kitabıyla roman alanında da ustalığını gösteren "Giderem Van'a Doğru" yapıtıyla okurlara yeni bir soluk geririyor.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala