GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-12-2021 23:44   Güncelleme : 25-12-2021 22:10

Akın Birdal Mersin'de İnsan Hakları Paneli'ne Katıldı

Mersin'de Mersin 7 Renk LGBT Derneği tarafından, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal'ın da katıldığı 2022'YE girerken İnsan Hakları Paneli düzenlendi.

Akın Birdal Mersin'de  İnsan Hakları Paneli'ne Katıldı

Mersin 7 Renk  LGBT  Eğitim Araştırma ve Dayanışma Derneği tarafından Naox Otel'de düzenlediği 20 sivil toplum kuruluşu ile birlikte ortak yürüttükleri "Farklıyız Birlikte Güçlüyüz" projesi kapsamında düzenlenen "2022'ye Girerken İnsan Hakları Paneli2in mpderatörlüğünü Mersin 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan yaptı. Panelin konuşmacıları ise  İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Tuba Torun, İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir. Panele siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri vatandaşlar katıldı.

İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, İnsan Hakları ihlallerinin geçmişte olduğu gibi yaşamın her alanında sürdüğüne dikkat çektiği konuşmasında toplumun her kesimi derinden etkilendiğini, uluslararası sözleşmeler ve yasaların verdiği hakların kullanılmasında sorunlar yaşadığını belirtti. Farklı düşünmenin o toplum için zenginlik olduğunu, anayasal hakların güvence altında olması toplumsal barışın, adaletin ve hukukun temeli olduğunu, insan onuruna yakışır toplumun her kesiminin yaşama hakkına saygı gösterilmesi toplumsal barışı sağlayacağına işaret etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala