KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-02-2021 18:02   Güncelleme : 04-02-2021 18:02

ARATOS DERGİSİ, 2022 YILI ARATOS YILI OLSUN ÇAĞRISI

Aratos Felsefe Dergisi broşür çalışmasıyla eş zamanlı olarak “2022 Aratos Yılı Olsun” başlıklı bir imza kampanyası başlatıyor.

ARATOS DERGİSİ, 2022 YILI ARATOS YILI OLSUN ÇAĞRISI

 TARSUSLU FİLOZOF ARATOS’U TANITICI BROŞÜR YAYINLANDI

2022’nin “Aratos Yılı” olması yönündeki çabalar sürüyor. Aratos Felsefe Dergisi, Antik Çağ’da yaşamış, şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos’u tanıtmak amacıyla bir broşür yayınlandı.

Edinilen bilgiye göre, “2022 Aratos Yılı Olsun” başlıklı broşürle Tarsuslu filozof Aratos’un ve yine diğer Tarsuslu filozofların önde gelenleri tanıtılacak. Broşürün dağıtımı aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek bir dilekçeyi içeren imza kampanyasıyla birlikte gerçekleştirilecek.

Broşürün giriş kısmında, Aratos Yılı Koordinasyon Kurulu imzalı açıklamada tarihi 10 bin yıla dayanan bir kentte yaşandığı belirtilerek şu görüşlere yer verilmiş, “Tarsus, bir zamanlar tarım ve sanayi kentiydi. Tarsus aynı zamanda bir tarih kenti, bir turizm kenti. Antik çağda sahip olduğu felsefe okulları ve yetiştirdiği onlarca filozof ile bir felsefe kentidir.

Tarsus’un ekonomik, işsizlik, yoksulluk gibi pek çorunu sorunu var. Bunların çözümü de önemli. Ancak, kültürel gelişme de bu sorunların çözümünde çok önemli bir unsurdur. Bu yüzden kültür, sanat ve felsefeyi önemsiyoruz. 2022’nin Aratos Yılı olması yönündeki çabalarımız kültürel gelişmeyi de sağlayarak Tarsus’u felsefenin kenti yapmaktır”.

Broşürde, Tarsuslu filozoflar, Tarsuslu Filozof Aratos’un Yaşamı, Gezgin Coğrafyacı Strabon’un Gözünden Tarsus, Tarsus’ta Aratos Adına Çabalar ve Tarsus Belediyesi’nin 2022’nin “Aratos Yılı” olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptığı başvuru örneği yer alıyor.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 40 kadar filozofun yetiştiği bu kentte, başta Aratos olmak üzere tüm filozoflarımız Tarsuslu yurttaşlara tanıtılmalıdır. Yaklaşık olarak 20 yıldır bu çabanın içindeyiz ve Aratos dergisi yayın hayatına başladığından bu yana Tarsuslu filozof Aratos’u pek çok platformda ve kültür ortamında tanıttık. Şimdi ise 2022’nin “Aratos Yılı” olması yönünde Tarsus halkının da destek vereceği imza kampanyasıyla bir yandan kamuoyu oluştururken diğer yandan da yayınladığımız broşürle, Tarsuslu, gençlerin, kadınların, esnafın yani kısacası daha çok yurttaşımızın Aratos’u ve diğer Tarsuslu filozofları tanımasını sağlamaktır” diye konuştu.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala