KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-04-2024 10:12   Güncelleme : 06-04-2024 10:12

AVRUPA FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İzmir, Samsun ve Trabzon’da sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

AVRUPA FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Avrupa Film Günleri, AB Türkiye Delegasyonu, AB Üye Ülkeleri Büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve çeşitli AB Bilgi Merkezlerinin iş birliğiyle düzenleniyor.
 
15 Nisan’daki Ankara Galası’nın ardından halka açık ücretsiz gösterimler Ankara'da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda 16-21 Nisan ve İstanbul'da Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.
 
Diğer illerdeki gösterimler 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Gösterim mekânları şöyle olacak: Antalya’da Antalya Kültür Sanat, Denizli’de CineNova Forum Çamlık, Diyarbakır’da Mordem Sanat, Edirne’de Cinegold Sinemaları Margi AVM’de, Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM, İzmir’de Fransız Kültür Merkezi, Samsun’da Cinegold Sinemaları Citymall AVM ve Trabzon’da Lara Sineması.
 
15 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek Gala Gecesinde (yalnızca davet üzerinedir), Ukrayna, Almanya, Polonya ve Slovakya ortak yapımı “Bozkır” filmi gösterilecek. Galanın açılış konuşmalarını AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar yapacak.
 
15 Nisan saat 18.15’te Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki bu özel etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
 
Program
18:15               Kokteyl
 
19:00              Açılış konuşmaları
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut
Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar
 
19:15- 21:00   Film Gösterimi: “Bozkır”
 
Yer: Kızılay Büyülü Fener Sineması; Meşrutiyet Caddesi, Hatay Sokak, No:18 Kızılay, Ankara
 
LCV: Etkinliği izlemek isteyen basın mensuplarının 15 Nisan 2024 mesai bitimine kadar Elif Aslan’a (elif.aslan@ice-org.eu) katılım bilgilerini iletmeleri gerekmektedir.
 
Etkinlik alanında park yeri bulunmamaktadır.
 
Basın irtibat:
Miray Akdağ, AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri
Tel: 0312 4598700, E-posta: miray.akdag@eeas.europa.eu
 
Filmler hakkında detaylı bilgi için lütfen elektronik kataloğa tıklayınız.
Gösterim planına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

BOZKIR

Ukrayna, Almanya, Polonya, Slovakya, 2023, 112’

Yönetmen: Maryna Vroda
Senaryo: Maryna Vroda, Kirill Schuvalov
Görüntü Yönetmeni: Andrii Lysetskyi
Kurgu: Franziska Wenzel, Maryna Vroda, Marek Šulik
Müzik: Anton Baibakov
Yapım: vrodastudio
Oyuncular: Oleksandr Maksiakov, Nina Antonova, Oleg Primogenov, Radmila Schegoleva
2023 Locarno Uluslararası FF: En İyi Yönetmen, FIPRESCI Ödülü

Özet
Arka planda Ukrayna’nın büyüleyici kış manzaralarının yer aldığı, Sovyet sonrası insanların birbirlerine yabancılaştıkları bir ortamda geçen Bozkır, ölmekte olan annesine bakmak için eve dönen Anatoliy'in hikayesini anlatıyor. Kardeşiyle buluşması ve âşık olduğu kadınla karşılaşması, Anatoliy’in hayatı boyunca yaptığı seçimleri gözden geçirmesine sebep olur. Annesi ölümünden hemen önce ona bir hazineden bahseder.
 
Maryna Vroda
1982 yılında Ukrayna'da doğdu. Kiev Ulusal I. K. Karpenko-Kary Tiyatro, Sinematografi ve Televizyon Üniversitesi, Yönetmenlik bölümünden mezun oldu. Babelsberg Konrad Wolf Üniversitesi Film bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Kısa filmi Cross-Country (2011) Cannes Film Festivali'nde En İyi Kısa Film Ödülü'nü kazandı. Bozkır ilk uzun metraj filmidir.

EditörEditör