YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-01-2022 11:11   Güncelleme : 29-01-2022 11:11

AYDINCIK KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aydıncık Kaymakamlığı'ndan yapılan basın açıklamasında; "Bazı internet haber sitelerinde “donuyorum beni kurtarın diye çırpınan vatandaş hayatını kaybetti” şeklinde yapılan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür."

AYDINCIK KAYMAKAMLIĞI'NDAN  AÇIKLAMA

İlgili şahıs 14.01.2021 tarihinde yüksek tansiyon, diyabet ve %65 görme engeli gibi rahatsızlıkları olduğunu, ailesinin kendisi ile ilgilenmediğini beyan ederek bir bakım merkezine yerleştirilmeyi talep etmiştir. Bunun üzerine İlimizde bulunan özel bir bakım merkezine yerleştirilmiştir. Daha sonra 02.04.2021 tarihinde bakım merkezine dilekçe vererek kendi ihtiyaçlarını giderebildiğini, bakım merkezinde kalmak istemediğini bakım merkezinden ayrılmak istediğini beyan ederek Aydıncık ilçesinde bulunan kendine ait iki katlı (altı dükkân üstü ev) evine dönmüş bu süre zarfında kendi evinde yaşamını sürdürmüştür.

İlgili şahıs Muhtar vasıtasıyla Aydıncık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına tekrar başvurarak bir bakım merkezine yerleştirilme talebini iletmiştir. Talep üzerine Silifke Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerekli çalışma yapılırken şahsın kendi evinin altında bulunan dükkânda vefat ettiği tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili gerekli adli ve idari işlem başlatılmış olup şahsın ölüm sebebi ise otopsi sonucunda belli olacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz.

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala