SİYASET
Giriş Tarihi : 01-09-2018 18:23   Güncelleme : 01-09-2018 18:23

Aytuğ Atıcı Başkan Adaylığını Açıkladı

Atıcı,CHP Mersin İl Örgütünde öğle saatlerinde düzenlediği başkan adaylığı açıklama basın toplantısında ,"CHP Mersin'de çok güçlü niteliğe ve kadrolara sahip kendine en iyi adayı bulup ortaya çıkaracaktır dedi.

Aytuğ Atıcı Başkan Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Atıcı,Eşinin de hazır bulunduğu basın toplantısında CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da hazır bulundu. Partililerin ve basının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında,Dünya Barış Gününü kutlayarak balkadığı konuşmasındaBarışa ve kardeşliğe atamış Büyükşehir Başkan adayı olduğuna vurgu yaparak,Mersin için çalışkan,üretken,başarılı,vergisini ödeyen,dürüst innsanların yaşadığı kent olduğunu,vergi verme sırasında geçen yıl Türkiye 3.sü oldurken bu yıl 6. olduğunu,ancak Mersin2in hak ettiği yatırımları alamadığını belirterekbu bağlamda 25. olması manidar olduğunu dile getirdi."Mersin için değişim güzel olacak" sözüyle Mersinin doğal,tarihi,ekonomik,ve bereketli topraklarıyla tam bir cennet olduğunu bu özelliğiyle ülkenin göz bebeği bu kent için  "Yaradanın hediyesi" sözüyle överek"Bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz" dedi.

Prof. Dr. Aytuğ Atıcı Mersin'de bu güne kadar kademisyen olarak Tabip Odası Başkanı olarak,üç dönem Mersin milletvekili olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kentin çok çeşitli kimliği iyle tüm renkleri barındıran kültürel mozaği,Mersin'i barışın kenti yaptığını dile getiren Atıcı,Dünya kenti olma özelliği kaderine terk edildiğini ifade ederken,Turizmin ihmal edildiğini,turizme yapılacak yatırımlarla cazibe merkezi olmasının içten bile olmadığı,kent için kongre turizmi,sağlık turizmi,oğal,tarih ve fuarların kenti olmasını istediklerini,Tarımı,sanayiyi,ekonomiyilojistiği de turizmin desteğiyle dünyaca tanıtılması desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Ulaşım için raylı sistem öneren Atıcı,metrobüs de bir çözüm olduğunu dile getirirken Şehrin Otogar sorunu bir dokunuşla bu sorunun çözüleceğini söyledi.

Mersin'in doğayla barışık kent olduğuna işaret eden AtıcıOrtadoğu2un en cezbedilen yeri,bu yönüyle kenti sağlık üssü yapacağını,bu konuda iddiasını dile getirdi.Vizyoner ve isdihdama yönelik ortak akıllaideal bir ortam olduğunuMersin AB ve Avrupa Fonlarından ciddi destekler alarak pekçok projeyi yaşama geçirmenin yollarından söz etti.

Atıcı,"Bilgi ve deneyimlerini kullanmak için Mersin Büyükşehir Belediye Başakanı Adayo olmak istiyorum" sözüyle toplantıyı tamamladı.Atıcı basın mensuplarının sorularını toplantı bitimi yanıtladı.,

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay," Aytuğ Atıcı2nın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için bugün burada bir araya geldik" dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala